kråkväder

frilufsa-7714

Det var väldans vad stabilt väder vi har begåvats med. Regn och blåst vareviga dag. Inte lätt att vara modellflygare måste jag säga. Tänker, drömmer funderar mest hela tiden på olika flygetyg så tajmingen år svår att hantera.

Men får titta på vackra kråkor som flyger ett tag till då det först till helgen ska bli väderomslag till kallt och soligt och hyfsat svaga vindar.

Då ska det nog gå att få till någon flygning tänker jag!

Håll ut och ge aldrig!

Blåbärsplockning på Storemosse

frilufsa-4860

I skogen är det högsäsong för blåbär och i år är det nog ett riktigt bra bär år.

frilufsa-4874

Något som är mindre bra är detta. Mossen har inget tillflöde utan allt vatten kommer från nederbörd och då ser det ut såhär.

frilufsa-4876

Regn i luften och blåbärsriset som är knälångt längs stigen ger blöta byxor om man inte är rätt rustad.

frilufsa-4888

Det finns flera rundor att välja på och vi startade i södra delen. Här kan man läsa mer om mossen.

frilufsa-4896

Leden är spångad där det behövs.

frilufsa-4899

Benen är starka och grejen är bara att få de att gå i rätt riktning.

frilufsa-4900

Saker att upptäcka driver sällskapet sakta framåt men vi har avsatt en hel dag så då ska vi väl kunna komma runt ändå.

frilufsa-4907

Att hoppa lite  eller springa lite eller att bli buren ger variation.

frilufsa-4910

Arvid älskar bär! Mest hallon sedan blåbär och därefter jordgubbar.

frilufsa-4912

Vilken vacker stubbe!

frilufsa-4913

Till och med blåbär i de medhavda kakorna.

frilufsa-4916

Lingon finns också för den som är lite mer åt det sura hållet.

frilufsa-4931

En duktig tjej på väg!

frilufsa-4948

Arvid sittstrejkar för en stund.

frilufsa-4952

Massor av det vackra trädet tall.

frilufsa-4978

Ute på myren får man verkligen en aning om Norrland.

frilufsa-4990

För mycket nedfall.

frilufsa-4996

En larv som säkert ska bli en fjäril av något slag. Naturen är bara för fantastisk.

frilufsa-5000

Vilket mönster och vilka färger.

frilufsa-5003

Nästa mål är fågeltornet och alla som orkar dit får en klubba.

frilufsa-5015

Så lätt att gå bara att flytta en fot framför den andra.

frilufsa-5025

Vad kan det vara för något som har klafsat fram här tro?

frilufsa-5031

Där är ju tornet!

frilufsa-2

Arvid är glad och tacksam till sättet och säger ofta wow till mycket! Denna klubban fick också ett wow.

frilufsa-5035

Stövlar på alla 3.

frilufsa-5045

Bra utsikt men inget att rapportera ändå.

frilufsa-5063

Vår fina Tuva!

frilufsa-5083

Verkar glad i sin lillebror.

Dra till skogs

frilufsa-1396

Vaknade tidigt häromdagen och då finns det ingen återvändo, måste dra till skogs! Det är så mycket lättare att komma ut när vi bor i stugan. Vi bor ju mitt i skogen!

Ny dag och nytt ljus och massor av knott denna morgon. Mot knotten hade jag min anorak med mygghuva och den gjorde susen mor knotten men var ju helt kass när det gällde att fokusera och se på hur exponeringen blev. Var övertygad om att jag skulle ha med mej kanon bilder hem men dimman som såg så magisk ut ställde till det bildmässigt. En härlig ute morgon blev det trots att öronbitarna (knotten) gjorde sitt bästa för att ställa till det.

 

Klicka gärna på bilden!

 

Det ska vara enkelt

_I0A2544_I0A2556

 

Härligt att se det vackra i det vanliga, en nybadad Pilfink som putsar sina fjädrar. Men drömmer mej ändå till skogen mellan Kvikkjokk och Pårte en dag som denna. Fotografera Lavskrika vore en dröm och där har jag sett denna skogens vagabond. Kollar bilder från wildlifephotographer of the year och det är glädjande att se alla ungdomar som är på gång med ett nytt bildspråk. Teknisk perfektion och överarbetning är hämmande inom allt och så även inom fotografi. Grejen är vad man vill berätta och visa. Jag tror att det är dags att visa inte bara det vackra för att skapa engagemang för miljöfrågor utan svänga objektiven mot det som är vår vardagsnatur. Det andra kan vara för svårt att ta till sej och kännas främmande och kolla så fint, här finns väl inga miljöproblem att ta till sej.

(Skriver på mobil)

 

_I0A0366 Nu är det många fåglar som får ut sina ungar och det är härligt att vara fågelskådare då det är fullt med liv i markerna. Fotograferade Rödstjärtar häromdagen och här är en bild på en unge. Ungen har något bakom ögat såg jag och jag anade att det säkert var en fästing. Nu väl hemma så syns det tydligt om man förstorar upp bilden litegrann att det är just en fästing. Inte lätt för fågeln att bli av med den i nuläget, blir nog till o vänta till den faller bort själv.

_I0A0366-2

Att förändra sådant som går.

IMG_8798

Tänker lite på mitt förra inlägg och kör ett till på samma tema. Varje år så är det samma visa med klagomål på Råkor, och Kajor i stan och det vet jag för det får ofta ett uppslag i lokalpressen. Jag håller på med en film om Råkorna i stan och jag lovar, det är dö spännande att följa deras förehavande. En av deras boplatser är i en alle med fyra filer trafik, 2 på varje sida om den 2 meter breda gräsytan som hyser de 5 träden. På sidorna boende och jag vet inte om det har kommit klagomål från just dessa men ändå. Vad jag vet är att ljudet från de 10 råkbona har inte en chans att skapa ljud som tillnärmelsevis överöstar biltrafiken. Fina scener blir det när rödljuset slår om från grönt till rött och röken från avgaserna skapar rök så att hjulen nästan döljs från bakomvarande bil.

Grejen tror jag är att ingen skulle ju ens komma på tanken att vi borde nog förbjuda biltrafiken på Laholmsvägen för den stör! Men Råkorna stör så de borde bort, ett samtal till miljö och hälsa är ju lätt att ringa.

IMG_8884
Vackra Kråkor som ser ut att riktigt njuta av solen.

[fbshare type=”button” width=”100″] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Andra arbetsdagen

IMG_4191

Har ingenting med bilderna att göra, utan får mer vara ses som inspiration. Idag när jag vaknade så såg jag hur gässen drog mot havet, har tidigare tänkt att de ligger på havet på natten och flyger inåt land på morgonen för att beta gräs och leta efter spillsäd. Kan vara så att de blev störda på något sätt och fick ge sej av igen. Träffade en jägare häromdagen i Hylteskogarna och just jägare gör mej alltid förbryllad. Snacket handlar alltid om antalet djur, kan handla om Ekorrar eller Rådjur eller annat och lösningen är alltid att man ska skjuta av antingen det ena eller andra. Jägaren berättade att det är så himla ont om Rådjur nu. För sköt vi ett 30 tal på dessa marker.

Jag svarade innan PA hade avslutat sin mening.

-Säg nu bara inte att det är för många Lokatter i Hylteskogarna som är orsaken?

Fick inget svar men PA fortsatte, i år har vi bara skjutit 1 Rådjur.

– Sa du inte precis att det var ont om Rådjur varför sköt ni då 1  till och kanske det enda?

Inget svar!

Jag förstår ingenting av jägarsnack, och det irriterar mej ständigt!

IMG_6995
En vacker älg som kommer fram på kvällen till myren.

Det finns ett visst hopp om att det inte blir någon jakt på den utrotningshotade svenska vargen. Hoppas, men det är nog dessvärre bara tillfälligt i så fall.

Fakta

Antal vargar i Sverige 2014: 350-400 vargar.

Hotkategori enligt Artdatabanken: Starkt hotad

Hot mot vargen: Inavelseffekter, illegal jakt, negativa attityder och alltför omfattande legal jakt, trafik. Omkring 50 vargar om året dödas i Sverige, framförallt genom skyddsjakt. Utöver det sker en omfattande illegal jakt.

Källa: Svenska rovdjursföreningen och WWF Världsnaturfonden

Att markägare är så oföretagsamma att man inte istället ser en massa olika förtjänstmöjligheter i vargens och de 4a storas spår är en gåta. Det borde vara en ynnest att få ha varg på sina marker!

 [fbshare type=”button” width=”100″] [fbshare type=”button” width=”100″]

Stormen Egon

_MG_1252

Cyklade och veckohandlade med Charioten, fick trampa nedför, trots att det sägs att stormen är över, ja inte i mördarbacken i alla fall! Men uppför fick man ju fin hjälp så här ska inte klagas. Hursomhelst högt vattenstånd i Nissan och igår när vi skulle hälsa på hos Tjoppe och Helena på fikabåten så gick det inte att komma ombord, vattennivån gjorde att relingen var typ 2 meter hög. Så det får bli en annan gång, tack för inbjudan i alla fall. Fick en bild på ett gäng villrådiga vackra sidensvansar som gungade med i vinden där de satt i träden.

_MG_1275

I Steninge blev det några bilder som får visa på stormande hav.

_MG_1285

Ett gäng med Storskarvar och ett ännu större gäng Trutar hade sökt skydd för vinden i lä bakom den andra ön räknat från Tylön. Ön som ligger ett bra antal kilometrar bort, så inte är det mycket till skärgård längs Hallandskusten, säger en som är paddlingssugen.

_MG_1304
Mot Falkenberg sett var nästan havet än våldsammare.

[fbshare type=”button” width=”100″] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2