Det ska vara enkelt

_I0A2544_I0A2556

 

Härligt att se det vackra i det vanliga, en nybadad Pilfink som putsar sina fjädrar. Men drömmer mej ändå till skogen mellan Kvikkjokk och Pårte en dag som denna. Fotografera Lavskrika vore en dröm och där har jag sett denna skogens vagabond. Kollar bilder från wildlifephotographer of the year och det är glädjande att se alla ungdomar som är på gång med ett nytt bildspråk. Teknisk perfektion och överarbetning är hämmande inom allt och så även inom fotografi. Grejen är vad man vill berätta och visa. Jag tror att det är dags att visa inte bara det vackra för att skapa engagemang för miljöfrågor utan svänga objektiven mot det som är vår vardagsnatur. Det andra kan vara för svårt att ta till sej och kännas främmande och kolla så fint, här finns väl inga miljöproblem att ta till sej.

(Skriver på mobil)

 

Vardagsnatur

_I0A0636Tänk vilket hinder en gren kan vara, men det går att ta sej över hinder för stor som liten. Läste någonstans att en snigel tar sej fram om den vill förstås med 2meter i timmen.

_I0A0685En Ekorre tittar fram på ett busigt nyfiket sätt.

_I0A0725Fick fler möjligheter att fota. Använder ett 100-400 5,6 II och en 7D Mark II.

_I0A0735Kolla vilken svans!

Ekorren fotade jag på en promenad längs med Nissan med Arvid i vagnen, medans Tuva o Millan var på Klas klättermus på Laxön en 2 timmars föreställning. Och tro det eller ej men det flög faktiskt förbi en Kungsfiskare!

 

 

Fågelliv

8I0A0128Ja det är fullt pådrag i fågelmarkerna och det är riktigt kul att hänge sej åt fågelfoto. Jag hinner inte sitta i gömsle längre så då får man anpassa sej och i mitt fall är det att passa på när tillfälle ges och liksom bara ströva runt i närområdet, och undrar om faktiskt inte det har blivit bättre bilder! Storspoven är fin, kommer och landar på åkern bredvid varje kväll, ska nog gå dit ikväll igen o se om det går att få några bilder.

8I0A0102

Kråkorna höll på med något märkligt här, de var så uppspelta och jagade varandra och låg på rygg i gruset, känns som att de var på riktigt bushumör.

8I0A0162

En Koltrast i kanske inte finaste skogsbacken men samma sak här, man får fota då tillfälle ges.

8I0A0170Samlar på bilder på fåglar i staden grejen, en dröm, ett mål, något att pyssla med.

8I0A0200

De här Koltrasthanarna höll på med något som kanske kan liknas vid någon form av spel, likt Brushanarna, såg i alla fall så ut.

8I0A0309

En Bofink såklart. Om man vill lära sej mer om hur fåglar låter så finns klassikern P2 fågeln  såhär låter exempelvis Svarthättan.

Strandskateliv

8I0A0147

En varm morgon, det känns i luften att det blir en varm dag. Cyklade en sväng inåt stan, var lite trött på skog för en stund och sanningen är den att man finner minst lika många fågelmotiv i stadens brus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...