Västkusthang

frilufsa-0448För några år sedan så hade jag en sida som jag döpt till västkusthang, där jag beskrev de olika modellflyghang som finns i närheten av Halmstad där jag bor. Av olika anledningar så tog jag bort den sidan men läser ibland att man frågar efter den och det har inspirerat mej till att ta tag i detta igen och göra iordning en sida. Hangflygning är ju bara hur kul som helst och det är verkligen estetiskt när ett snyggt segelplan glider fram längs med hangkanten.

Hur mycket blåser det och vad råder det för vindriktning. Klicka här!  Windy.com heter denna tjänsten och den är bara hur bra som helst.

Har precis börjat att fylla på med info. Färdigt våren 2018 🙂

Vill man ha en utförlig vägbeskrivning så klickar man på flygplanssymbolen för respektive hang. Efter det klickar man till höger i det röda fältet och har då möjlighet att skriva in varifrån man önskar starta sin resa. Tack Google!

Här kommer en kort beskrivning av hangen.

Lilla Tjärby: Ett fantastiskt fint inlandshang med en fantastisk utsikt över åkrar och fält och längst bort i horisonten skymtar laholmsbukten och havet. Detta hang är 25meter högt är vänligt mot modeller och inbjuder till att tillbringa en heldag med filt och fikakorg. Barnvänligt, vilket innebär att det finns ingen risk att man kan ramla ner och skada sej. På toppen där vi håller till och flyger finns ett gravfält och vackra träd som är formade av vind och väder.

Tönnersa:

Hovshallar:

Segelstorp:

Båstadhanget (skidbacken):

Östrastranden:

Vågbrytarhanget (hamnen):

Haverdalshanget:

Skipåshanget: