Sommarkantareller

_I0A1248Full fart mot kantarellerna. Man hör ju talas om sommarkantareller ibland men vill inte påstå att vi någonsin har funnit några. Men idag av en slump så hittade vi ett ställe.

_I0A1256Glad tjej som har sommarlov.

_MG_5686

Skogens guld!

_MG_5678Hur man hittar ett svampställe: Idag bjöds det på utelunch på gasköket och det blev ris. När maten som var god var uppäten så blev det lite över och det gick jag iväg för att slänga till myrorna. I samma ögonblick som riset tog mark såg jag… hm marken är ju full av kantareller. Så var det med det!

Blåst och regn i Halmstad

_I0A0963Ja det regnar nog och blåser litevarstans nu, och det är ju inte så tokigt om man är fågelskådar eller fotosugen. Vaknade tidigt idag, ja det är ju inte som en vardag då reveljen går 4:30 utan nu på semstern betyder det snarare 5-6 och då kikar jag alltid ut för o se om det kan vara läge för utflykt. Regn o blåst kan ju alltid betyda lite spännande motiv. Har lite ont i ett knä (gnäll) så jag tog minibilen mot havet som stormade ganska friskt. På radion sa man att det blåste 14m på väderön och det kan kanske gälla för denna kustremsa (Halland) också. Kärrsnäppor fotograferade jag från bilen och med 400mm och då blev det detta utsnittet.

_I0A0987Strandskatan manövrerar fint över öppet havet.

_I0A0994Truten likaså, detta är väl en varelse som gjord för att förflytta sej över hav, knappt en vingrörelse, bara glid på stela vingar.

_I0A1049Grågäss som lyfter när jag kommer fram till Trönninge ängar. Inte min mening att störa men gäss jagas och det gör väl att de har sett en del och tvingas till vaksamhet.

_I0A1069Sothöna från gömslet. Alla har sitt att hållas med och även en Sothöna.

_I0A1088Får en utskällning från en Skrattmås i Halmstad hamn, och det är befogat.

_I0A1090Springstart, ska det verkligen behövas av en så välproportionerlig fågel.

_I0A1094Kanske en bild till projekt ”fåglarna har flyttat till stan”. Nä det saknas något, behöver vara bättre bilder. Kanske samma bild med vidvinkel liggandes på marken? Men så orädd är inte ens en Skrattmåsunge.

_I0A1101

Verkligen läckra färger. Alla bilder har jag tagit med mitt nya 100-400 5,6 is II som jag är riktigt förtjust i. Har ni sett att närgränsen är under 1m, verkligen användbart tycker jag.

Tack för att du läste. Alltid kul med kommentarer om du hinner och vill, tack

 

 

Fotoutflykt

_MG_0834

Idag vaknade jag tidigt, nästan som om det vore vardag och arbete, men Lördag är det. Lastade cykelvagnen med videokamera, stillbildskamera och ett sug efter att fota svartfåglar. Jodå de var på plats ochn redan när jag cyklade in mot stan så mötte jag stora flockar med Kajor som lämnade stan i flockar. Vore spännande att veta var de är på dagarna men man kan kanske gissa att de går på åkrarna och plockar för att till kvällningen dra in mot stan igen. Man säger att de känner sej tryggare då det är glesare med exempelvis Duvhök. Även någon grad varmare sägs vara ett av skälen, men ingen vet.

_MG_0842

Tog några scener på mina vänner Råkorna till min kommande dokumentär om Råkor i stan. Nu väntar jag på att kunna filma inledningscenerna som ska vara tagna i riktigt ruskväder och det kan inte vara långt borta.

IMG_7870

Vände åter hemåt efter att ha varit vid söderpiren ett tag och kollat in reningsdammarna, mest Vigg och Gräsänder bjöds det på.

IMG_7874
Tuva väl påpälsad för en utestund i de sista solstrålarna för dagen.

Tack för att du läste! Kommentera gärna om du har en stund över.

[jamiesocial]

 

 

Bilder från kvällen i gömslet

_MG_9335

_MG_9336

Kom till gömslet ganska sent, gissar att det var kring 21:00 som jag anlände. Först kom det 2 tranor och landade trumpetande medans de gjorde sin inflygning. Ungefär 21:45 så står det en älg  i skogskanten och man blir lika förvånad varje gång. Spanar o spanar men så står den bara där! Långa slutartider men ett älgmöte att minnas blev det. Den stod kvar och slickade på saltstenen till klockan var över 23:00 och det var nästan helt beckmörkt när jag smög iväg hemåt!

 

[jamiesocial]

 

Utflykt till Stensjöstrand

_MG_2017

En härlig dag, inte för varm och inte för kall men lite blåst! Tja vad passar då bättre än att bege sej till havet o flyga lite drake. Spontana utflykter brukar ofta bli de bästa.

_MG_2019

En drake är vacker att bara se på. Den här kan säkert ha fått ihop ett par timmars flygtid. Har man inget att göra kan man ju alltid starta upp en drake o låta den flyga en stund.

_MG_2023

Tuva travar på och när damen fick nys om att man kunde bada så gick allt så mycket lättare.

_MG_2085

Väl nere vid havet och efter fika och drakflygning så fick vi se ett gäng med vackra fina Vitkindade gäss.

_MG_2112
Tuva stylar till Millas hår.

 

_MG_2124

4 alternativ att välja på: Gå själv, bäras på magen, bäras på ryggen, men idag fick det bli bäras på axlarna.

_MG_2139

Björnbären är på gång men gissningsvis så är det svårt att vara först här, för när de är mogna och växer så nära stigen så lär det gå åt i ett nafs!

_MG_8907

En sista fotosession för idag. Milla kör med lättvikts kombinationen 40 2/8 ”pancake” himla trevligt objektiv, skarpt som tusan! Kostar knappt 2.

_MG_9030

Gåsen sträcker på sej!

_MG_9097

En Tornfalk seglar förbi

_MG_9171

Och en riktigt udda fågel i form av en gyrokopter. En motor där bak som skjuter på och en flöjlad huvudrotor som bär hela ekipaget.

[jamiesocial]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2