Cykeltur längs med havet

_mg_0218

Jakten på den perfekta cykelstigen fortgår. Den perfekt cykelstigen betyder såklart inga bilar, sjysta hållpunkter (typ lekplats), vacker natur, och lättrullade stigar.  Hemma där vi bor är det på tok för mycket bilar tyvärr!  Svänger man höger är det fyrfilig bilväg men svänger man vänster så kommer man till Laxvik och där är fint men dit kan man ju inte cykla jämt. Vi provar att starta i Skummeslöv för vidare färd längs med havet.

_mg_0231

Vi kom iväg lite sent idag (också), så solen var redan på väg ned innan allt var på plats och som vanligt gäller: bättre en tur än ingen tur alls.

_mg_0233

Arvid verkar trivas bra i lådan där han har bra utsikt vad som händer. Fick sätta han på en kudde så han kommer upp lite och att hjälmen inte trilskas med nackstödet och det funkar. Är det bara jag o LillArvid som ska iväg så tar vi tveklöst Bullitten då blir vi snabba som ett ormahugg!

_mg_0245

Någon hade lovat köpefika i ett kritiskt ögonblick och det ska ju ligga ett fik häruppenågonstans.

_mg_0251

Konstigt med fika, ger ju ny kraft i benen redan innan man har ätit en endaste bit.

_mg_0253

Vi var inte fel på det och tackolov Knutjöns var öppet på en söndag klockan 15:00.

_mg_0257

Jag chansar inte utan tar kanelbulle. De andra i sällskapet är lite mer finsmakare och satsade sista slantarna på bakelser. Vågat värre!

_mg_0262

Fika i handen och vi har inte ätit lunch, lurigt läge.

_mg_0278

Tillbaks på cykelstigen vid havet. Tuva har varit på häxfödelsekalas hos Flora och mer eller mindre haft kvar häxhatten på sej sedan igår då festen gick av stapeln. Den får ju nästan plats under hjälmen.

_mg_0298

Påse på pakethållaren.

_mg_0316

Framme i Båstad och lekplatsen. Shit! Här kan man ju inte bo, solen går ju ned bakom berget vid 15:10. Kollar över sjön och ser då skorstenen från Stena fragmentering där vi bor och oj vad fint solen ligger på!

_mg_0321

Arvid och jag kör på Schwalbe kojak slicks en dag som denna. Vi satsar som sagt på fart och det får bära eller brista över isfläckar och annat.

_mg_0327

Du ser själv, kolla solen.

_mg_0329

Tar bilder likt en japansk turist men annars blir det ju inga bilder!

_mg_0341

En annars öde hamn.

_mg_0352

Millas ljuvliga grönsakssoppa ska då alltså ätas upp innan fikat, lycka till!

_mg_0404

Vet inte vad för hot som delades ut men ta mej tusan om inte detta håller på att hända, otroligt!

_mg_0407

Mållös! Vad hände! Inget fel på soppan men ändå!

_mg_0412

Provar kanelbullen och inte dumt alls!

_mg_0422

Ett gäng Gräsänder går förbi. Familjerådet tog upp frågan om vi skulle offra en chokladbiskvi till Gräsänderna men det blev nekande, synd!

_mg_0430

Inte helt nattsvart än. I huset på stolpar i havet kan man bada i havet för en näve hundralappar och slinker man ned vid sidan av så är det gratis men utan bastu och vit rock då förstås.

_mg_0432

Det fick lov att bli lite film.

_mg_0436

Härlig luft att andas en kall kväll som denna.

_mg_0443

Vi vände nästan framme vid Norrvikens trädgårdar och längre kan man ändå inte cykla då det är trångt och livsfarligt att cykla.

_mg_0458

Mycket grejer och därmed fullt lass. Ett par remmar alltid hängande bak på vagnen gör att man lätt kan kroka upp Tuvas cykel.

_mg_0459

Tuva älskar film!

_mg_0502

Mörkret lägger sej!

_mg_0503

En hel flock med vargar, tyvärr inte det hade annars varit något. Men likväl ett hundspann i mörkret och det är inte alls pjåkigt!

_mg_0551

Arvid slaggar när vi kommer fram till bilen.

_mg_0560

Har inte löst hur jag ska transportera lastcykeln på något smart sätt, förutom att trampa själv då:-). Men ibland går det inte så idag blev det släp tillochmed.

Fick paket från Danmark

img_9343

Hur klurat på en Bullit bike från Köpenhamn i några år. Tjatigt att klura så nu blev det äntligen beställt, kom på 2 dagar.

img_9344

Oj, återstår en del montering ser jag.

img_4817

Men med bra hjälpe så ska det nog gå.

img_4823

Nya xt 22 med 2 klingor fram och 11 bak.

img_4825

Jodå, ska nog bli en cykel i detta kreativa kaos.

img_9356

Ytterligare 2 timmar är det klart för provsittning.

img_9347

Jag föreslår att vi firar med pappas goda hemmagjorda pizza, vi kanske istället kan köpa färdiga förslår Tuva? Kul!

img_9363

Cykeln blev klar klockan 1 på natten och då var jag ute i mörkret och justerade växlar i pannlampans sken. Blev typ halvbra men dagen därpå gjordes slutliga finliret och jag lyckades förhandla fram en cykeltur.

img_9373

Går fint men Swalbe kojak slicks är slirigt bland löven.

img_9385

Stadsbondgården nästa.

img_9390

Varma nosar att klappa.

img_9391

Åsnan gör sej hörd och vill också bli klappad.

img_9395

 

img_9401

Häftiga djur!

Vacker morgon

_I0A6207

Jag har syndat och det inte bara en gång utan flera gånger sista tiden då bilen har fått stå för transporten till och från jobbet, inte bra! Men tågkortet är slut o behöver fyllas på! Tog denna bilden när jag passerade Skärshultsjöarna häromdagen. Gissa två gånger om jag skulle vilja gå runt sjön med kameran istället för att engagera mej i några bångstyriga plåtbitar på Purus Stainless. Men det kommer fler dagar och i mitt knä ligger en ny Canon 1,4 III extender som sägs vara himla bra. Det ska bli kul och den behövs till projekt svartfåglar, då de är väldans vaksamma och nu får jag några meter till på min sida. Men som kontrast så drömmer jag just nu om vidvinkelbilder på den stora Kajflocken som drar fram över stan, typiskt och det hinner väl ändra sej så att man vill ha tele igen.

Satori ”easy up”. Sitta rakt upp och cykla!

2015-09-05 15.46.31

Jag har i typ 20 år retat mej på att styrstammen är för låg vilket gör att man får böja på nacken.
Detta är ett vanligt fel på cyklar och den enda anledningen jag kan komma på är att cyklar helt enkelt ser tuffare ut med lågt styre.
Men för oss som har kommit över det så är det bara jobbigt. Är du dessutom glasögonbärare så behöver du vrida upp huvudet ytterligare för att få glas framför ögat vilket liksom är poängen.
Visst man kan lägga på distans ringar om man själv köper gaffel och kapar av gaffelröret men oftast är det ju redan gjort och då är det som det är. Så när jag äntligen fann Satori ”easy up”så var saken klar en sån måste jag ha!
Jag hittade min i Taiwan och kom som ett brev på posten.

2015-09-05 15.46.35

Såhär såg cykeln ut före. Men inget är ju enkelt så när jag började skruva ner cykeln och såg fram emot en högtidsstunds, fint, mysigt, cykelmeckande så förbyttes det snart mot jobbigt läge. Två olika rördiametrar följer det med hylsor till och jag valde den minsta lämpligen men det är ju bara att konstatera att även den är några tiondelar för stor. Cykeln i bitar i förrådet och det bar emot att skruva tillbaka som det var. Tog med gaffeln till jobbet i hop om att det kanske skulle gå att finna en brotsch med diametern 24,5mm vilket hade varit ett under för snacka om udda mått. Men i en trälåda längst ned fanns en låda med ställbara brotschar, fantastiskt! Lite finlir och dra runt brotschen med en skiftnyckel men bra blev det. Jag vet faktiskt inte hur det är med gafflar i vanliga fall, kan gissa att toleranserna är mest åt vad det är för ytterdiameter på gaffelröret. Eller så hade jag bara otur.

2015-09-12 09.05.15

Ny högtids stund inplanerad och där satt det, allt passade kanon.

2015-09-12 13.48.12

Blev himla sugen på att cykla oh det blev Påarp som jag skrev i förr förra inlägget. Slutsats, kanon, justerbarheten på 100mm är fantastisk! I högsta läget är den lite svajig om man tar i ordentligt men känns ändå pålitlig. Riktigt fint tillverkad och andas kvalitet. Rekommenderas såklart!

Har ni tänkt på det att Holländska cyklar oftast har mycket högre styre?

Jag har en extra om någon behöver?

Arbete

2015-08-27 11.29.16

Jag jobbar 75% på Purus Stainless i Smålandsstenar som konstruktör och produktutvecklare. Teknik är kul och vi har köpt lite nya maskiner varav en är en 4m kantpress. Den är eldriven och presskraften på 200 ton kommer från 2st servomotorer. Denna affären har jag ägnat en del tid åt för att få allt rätt. Specialbyggda lyfthjälpar och hur verktygen ska vara utformade med lätthål och allt. Det vi gör på plats i Holland är ett så kallat FAT test (factory acceptans test) vilket är ett godkännande för att få skicka den till oss helt enkelt. Fantastisk maskin med grym precision. Men 2 saker godkände vi inte och det var balköppningen som var för liten och att vi fick maskinen att slå ifrån en gång när vi snedbelastade. Så det blev till och flytta överbalken och skruva i kraftigare fjädrar.

2015-08-27 20.58.14

Flög hem med den här.

2015-08-27 21.27.38

Vacker utsikt från ovan.

2015-09-10 11.36.15

Några dagar senare kom den på lastbil till Smålandsstenar.

en bra uppfinning

20150805_12594620150805_131202Måste bara göra lite obetald reklam för cykelvagn. Alltså om man vill cykla mer och ha plats med grejer så tycker jag steg nr 1 är packväskor kolla så att de går lätt att hänga dit o ta bort ofta görs detta i ett grepp. Lyft i bäröglan o väskan hänger med. Steg 2 är en cykelvagn, ska man frakta barn så är fjädring bra och små barn att det finns möjlighet att hänga dit en vagga. En vagn kontra lastcykel har flera fördelar. Kan fällas ihop. Kan lämnas av en och hämtas av en annan med extra cykelfäste. Kostar lite i förhållande till lastis. Har fjädring om man vill vilket är skonsamt för levande last. Sist kommer en lastcykel vilket är himla coolt men det finns en del nackdelar.

Kom på en sak till kring vagnens fördelar,: Man kan ju bygga om den till vanlig vagn också.  Till och med sätta skidor på hjulen. Som här! .

 

Flygfotografering med multikopter

_MG_3291

Har sysslat med flygfotografering från allehanda fjärrstyrda farkoster i ganska många år nu. Har alltid kört efter devisen ”keep it simple” under många år så använde jag enbart en GWS slowstick med en Canon s80 och senare en s95. Det är faktiskt denna enkla setup jag har gjort flest uppdrag med (se exempel), om man scrollar ned ett par bilder så ser du denna maskin, transporterad på en cykelkärra som sej bör om det ska vara så miljövänligt som det går. Slowsticken lever men är något ärrad och hänger i taket på lilla snickeriet.

_MG_3289
Idag har jag skruvat fast en Gopro 3 som jag köpt begagnad av en kompis i min Phantom nr 2, så nu är båda fullt rustade och jag slipper flytta kameran mellan maskinerna.

_MG_3288

Har gjort en transportlåda av en plastback från Smart store som har fungerat fint i snart ett års tid. Enkelt och överblickbart och lådan passar fint på tvären på pakethållaren.

_MG_3287
Måste bara säga att denna maskin fungerar smått fantastiskt och ihop med gimbalen är den svårslagen. Tänker såhär att om man kollar filmer gjorda med Gopro kameror och känner att det finns så mycket bra proffsigt filmat med denna kamera så var nöjd, en större tyngre farligare, klumpigare maskin kan komma att hämma dina drömmar av flera orsaker. Pengarna, rädslan att köra emot något gör att du väljer att flyga på stora öppna fält och hur spännande och spektakulärt blir det? Så keep it simple är mitt tips återigen. Kommer snart i ett annat inlägg att ta upp fördelarna med att fota från flygmaskin istället för multirotor.
[fbshare type=”button” width=”100″]

 

En Smålänning gör sej påmind.

IMG_7303

Min favorit träning just nu är Inlines med stavar. På 40 minuter kan man ge kroppen en riktig omgång. Min runda går från Fyllinge ut mot havet bortom Slyngestenen och tillbaks.
Jo jag vet att man inte ska bromsa sej genom livet men en ganska sjyst backe som slutar abrupt med väg 117 mot Laholm gör att lite broms inte känns helt fel. Nu är det så att en sådandär gummikloss kostar 89:- och de går åt som smör i solsken så för någon månad sedan så blev det att göra något åt detta genom att fixa dit en kloss av ädelt Ekvirke, funkar minst lika bra.

[jamiesocial]

IMG_7304