Fick paket från Danmark

img_9343

Hur klurat på en Bullit bike från Köpenhamn i några år. Tjatigt att klura så nu blev det äntligen beställt, kom på 2 dagar.

img_9344

Oj, återstår en del montering ser jag.

img_4817

Men med bra hjälpe så ska det nog gå.

img_4823

Nya xt 22 med 2 klingor fram och 11 bak.

img_4825

Jodå, ska nog bli en cykel i detta kreativa kaos.

img_9356

Ytterligare 2 timmar är det klart för provsittning.

img_9347

Jag föreslår att vi firar med pappas goda hemmagjorda pizza, vi kanske istället kan köpa färdiga förslår Tuva? Kul!

img_9363

Cykeln blev klar klockan 1 på natten och då var jag ute i mörkret och justerade växlar i pannlampans sken. Blev typ halvbra men dagen därpå gjordes slutliga finliret och jag lyckades förhandla fram en cykeltur.

img_9373

Går fint men Swalbe kojak slicks är slirigt bland löven.

img_9385

Stadsbondgården nästa.

img_9390

Varma nosar att klappa.

img_9391

Åsnan gör sej hörd och vill också bli klappad.

img_9395

 

img_9401

Häftiga djur!

www.naturfilm.se

one.com naturfilm.se

En bra och en dålig nyhet idag! För det första så inleds Vargjakten i Sverige idag och det tycker jag förstås är djupt olyckligt. Men som jag skrev tidigare så var det väntat!

En kul grej är att jag har köpt domänen www.naturfilm.se, den domänen har jag varit sugen på länge. Den har varit till salu för ett gäng tusenlappar men det har varit för mycket för mej. Men för ett par månader sedan så såg jag att den var uppsagd, satte in ett larm i telefonen och klockan 4:00 idag så väntade jag på att den skulle kunna bli ledig och det blev den. Har en liten dröm kring den och så får man se vad det blir. Men ett nytt projekt är startat, men det dröjer ett par veckor innan där kommer finnas något av värde.

IMG_8485

Flygfotografering med multikopter

_MG_3291

Har sysslat med flygfotografering från allehanda fjärrstyrda farkoster i ganska många år nu. Har alltid kört efter devisen ”keep it simple” under många år så använde jag enbart en GWS slowstick med en Canon s80 och senare en s95. Det är faktiskt denna enkla setup jag har gjort flest uppdrag med (se exempel), om man scrollar ned ett par bilder så ser du denna maskin, transporterad på en cykelkärra som sej bör om det ska vara så miljövänligt som det går. Slowsticken lever men är något ärrad och hänger i taket på lilla snickeriet.

_MG_3289
Idag har jag skruvat fast en Gopro 3 som jag köpt begagnad av en kompis i min Phantom nr 2, så nu är båda fullt rustade och jag slipper flytta kameran mellan maskinerna.

_MG_3288

Har gjort en transportlåda av en plastback från Smart store som har fungerat fint i snart ett års tid. Enkelt och överblickbart och lådan passar fint på tvären på pakethållaren.

_MG_3287
Måste bara säga att denna maskin fungerar smått fantastiskt och ihop med gimbalen är den svårslagen. Tänker såhär att om man kollar filmer gjorda med Gopro kameror och känner att det finns så mycket bra proffsigt filmat med denna kamera så var nöjd, en större tyngre farligare, klumpigare maskin kan komma att hämma dina drömmar av flera orsaker. Pengarna, rädslan att köra emot något gör att du väljer att flyga på stora öppna fält och hur spännande och spektakulärt blir det? Så keep it simple är mitt tips återigen. Kommer snart i ett annat inlägg att ta upp fördelarna med att fota från flygmaskin istället för multirotor.
[fbshare type=”button” width=”100″]

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...