Archive | skogscykling

Cykeltur längs med havet

_mg_0218

Jakten på den perfekta cykelstigen fortgår. Den perfekt cykelstigen betyder såklart inga bilar, sjysta hållpunkter (typ lekplats), vacker natur, och lättrullade stigar.  Hemma där vi bor är det på tok för mycket bilar tyvärr!  Svänger man höger är det fyrfilig bilväg men svänger man vänster så kommer man till Laxvik och där är fint men dit kan man ju inte cykla jämt. Vi provar att starta i Skummeslöv för vidare färd längs med havet.

_mg_0231

Vi kom iväg lite sent idag (också), så solen var redan på väg ned innan allt var på plats och som vanligt gäller: bättre en tur än ingen tur alls.

_mg_0233

Arvid verkar trivas bra i lådan där han har bra utsikt vad som händer. Fick sätta han på en kudde så han kommer upp lite och att hjälmen inte trilskas med nackstödet och det funkar. Är det bara jag o LillArvid som ska iväg så tar vi tveklöst Bullitten då blir vi snabba som ett ormahugg!

_mg_0245

Någon hade lovat köpefika i ett kritiskt ögonblick och det ska ju ligga ett fik häruppenågonstans.

_mg_0251

Konstigt med fika, ger ju ny kraft i benen redan innan man har ätit en endaste bit.

_mg_0253

Vi var inte fel på det och tackolov Knutjöns var öppet på en söndag klockan 15:00.

_mg_0257

Jag chansar inte utan tar kanelbulle. De andra i sällskapet är lite mer finsmakare och satsade sista slantarna på bakelser. Vågat värre!

_mg_0262

Fika i handen och vi har inte ätit lunch, lurigt läge.

_mg_0278

Tillbaks på cykelstigen vid havet. Tuva har varit på häxfödelsekalas hos Flora och mer eller mindre haft kvar häxhatten på sej sedan igår då festen gick av stapeln. Den får ju nästan plats under hjälmen.

_mg_0298

Påse på pakethållaren.

_mg_0316

Framme i Båstad och lekplatsen. Shit! Här kan man ju inte bo, solen går ju ned bakom berget vid 15:10. Kollar över sjön och ser då skorstenen från Stena fragmentering där vi bor och oj vad fint solen ligger på!

_mg_0321

Arvid och jag kör på Schwalbe kojak slicks en dag som denna. Vi satsar som sagt på fart och det får bära eller brista över isfläckar och annat.

_mg_0327

Du ser själv, kolla solen.

_mg_0329

Tar bilder likt en japansk turist men annars blir det ju inga bilder!

_mg_0341

En annars öde hamn.

_mg_0352

Millas ljuvliga grönsakssoppa ska då alltså ätas upp innan fikat, lycka till!

_mg_0404

Vet inte vad för hot som delades ut men ta mej tusan om inte detta håller på att hända, otroligt!

_mg_0407

Mållös! Vad hände! Inget fel på soppan men ändå!

_mg_0412

Provar kanelbullen och inte dumt alls!

_mg_0422

Ett gäng Gräsänder går förbi. Familjerådet tog upp frågan om vi skulle offra en chokladbiskvi till Gräsänderna men det blev nekande, synd!

_mg_0430

Inte helt nattsvart än. I huset på stolpar i havet kan man bada i havet för en näve hundralappar och slinker man ned vid sidan av så är det gratis men utan bastu och vit rock då förstås.

_mg_0432

Det fick lov att bli lite film.

_mg_0436

Härlig luft att andas en kall kväll som denna.

_mg_0443

Vi vände nästan framme vid Norrvikens trädgårdar och längre kan man ändå inte cykla då det är trångt och livsfarligt att cykla.

_mg_0458

Mycket grejer och därmed fullt lass. Ett par remmar alltid hängande bak på vagnen gör att man lätt kan kroka upp Tuvas cykel.

_mg_0459

Tuva älskar film!

_mg_0502

Mörkret lägger sej!

_mg_0503

En hel flock med vargar, tyvärr inte det hade annars varit något. Men likväl ett hundspann i mörkret och det är inte alls pjåkigt!

_mg_0551

Arvid slaggar när vi kommer fram till bilen.

_mg_0560

Har inte löst hur jag ska transportera lastcykeln på något smart sätt, förutom att trampa själv då:-). Men ibland går det inte så idag blev det släp tillochmed.

1

Skogscykeltur.

image

Med första snön och ljuset som följde startade en oemotståndlig lust hos mej för en tur med bergacykeln. Lånade en cykelbelysning som smäcktes fast med en o-ring.

image

Riktigt fina stigar kring Stjärnarp som jag inte har kollat in så noga som jag borde för det fanns ett myller av vägar kors o kryss.

image

Specialized fsr byggd av Evalds mtb i Kvänum. M ram, rise styre, 2,5mm Holy roller däck, xt på allt rörligt

Share


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes