Satori ”easy up”. Sitta rakt upp och cykla!

2015-09-05 15.46.31

Jag har i typ 20 år retat mej på att styrstammen är för låg vilket gör att man får böja på nacken.
Detta är ett vanligt fel på cyklar och den enda anledningen jag kan komma på är att cyklar helt enkelt ser tuffare ut med lågt styre.
Men för oss som har kommit över det så är det bara jobbigt. Är du dessutom glasögonbärare så behöver du vrida upp huvudet ytterligare för att få glas framför ögat vilket liksom är poängen.
Visst man kan lägga på distans ringar om man själv köper gaffel och kapar av gaffelröret men oftast är det ju redan gjort och då är det som det är. Så när jag äntligen fann Satori ”easy up”så var saken klar en sån måste jag ha!
Jag hittade min i Taiwan och kom som ett brev på posten.

2015-09-05 15.46.35

Såhär såg cykeln ut före. Men inget är ju enkelt så när jag började skruva ner cykeln och såg fram emot en högtidsstunds, fint, mysigt, cykelmeckande så förbyttes det snart mot jobbigt läge. Två olika rördiametrar följer det med hylsor till och jag valde den minsta lämpligen men det är ju bara att konstatera att även den är några tiondelar för stor. Cykeln i bitar i förrådet och det bar emot att skruva tillbaka som det var. Tog med gaffeln till jobbet i hop om att det kanske skulle gå att finna en brotsch med diametern 24,5mm vilket hade varit ett under för snacka om udda mått. Men i en trälåda längst ned fanns en låda med ställbara brotschar, fantastiskt! Lite finlir och dra runt brotschen med en skiftnyckel men bra blev det. Jag vet faktiskt inte hur det är med gafflar i vanliga fall, kan gissa att toleranserna är mest åt vad det är för ytterdiameter på gaffelröret. Eller så hade jag bara otur.

2015-09-12 09.05.15

Ny högtids stund inplanerad och där satt det, allt passade kanon.

2015-09-12 13.48.12

Blev himla sugen på att cykla oh det blev Påarp som jag skrev i förr förra inlägget. Slutsats, kanon, justerbarheten på 100mm är fantastisk! I högsta läget är den lite svajig om man tar i ordentligt men känns ändå pålitlig. Riktigt fint tillverkad och andas kvalitet. Rekommenderas såklart!

Har ni tänkt på det att Holländska cyklar oftast har mycket högre styre?

Jag har en extra om någon behöver?

Tågliv

IMG_7096

Lite fnyk i luften, men det blev inget idag heller. Vore fint att få köra lite längdskidor snart, men det är inte alls säkert att det blir något med det. Vi klurade på fjällen men resan avskräcker, varför sätter man inte in fler tåg eller hänger på fler vagnar tro! Det är mycket med tåg man funderar över, bli liksom inte klok på varför man inte gör det enkelt att resa med just tåg? För ett par år sedan åkte man Krösatåget mellan Halmstad och Smålandsstenar för 5300:- om året, fantastiskt pris. Därefter kom en fantastiskt reklamkampanj att pryda tågens skyltfönster som löd ungefär såhär: Nu  blir vi billigare, och snabbare och bättre på alla plan och till och med personalen blir trevligare” Tiden blev ju samma, priset gick upp 200% och samma personal, duktig reklambyrå må jag säga.

Tuva var glad när jag lämnade henne på dagis idag och det känns bra! Därefter jobba hemma och det är himla bra och effektivt. Idag hade jag bra flyt med ritandet. Använder Team viewer och fjärrstyr jobbets dator, lite släpigare är det men det funkar bra.

Imorgon blir det nytt tågkort, för tåg är bra men det runtomkring kunde fungera bättre, känns som lite fyrkantiga och trötta organisationer bara.

Har rensat bort alla utomstående annonser, kändes fladdrigt och billigt, så nu är det bara egna grejer som det blir blänkare om.

Såg ni förresten dokumentären ”Heading north” av Nicklas blom, precis så tycker jag en dokumentär ska vara gjord, sevärd!

Bilden: Avan stiger mot skyn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...