Flygfotografering med multikopter

_MG_3291

Har sysslat med flygfotografering från allehanda fjärrstyrda farkoster i ganska många år nu. Har alltid kört efter devisen ”keep it simple” under många år så använde jag enbart en GWS slowstick med en Canon s80 och senare en s95. Det är faktiskt denna enkla setup jag har gjort flest uppdrag med (se exempel), om man scrollar ned ett par bilder så ser du denna maskin, transporterad på en cykelkärra som sej bör om det ska vara så miljövänligt som det går. Slowsticken lever men är något ärrad och hänger i taket på lilla snickeriet.

_MG_3289
Idag har jag skruvat fast en Gopro 3 som jag köpt begagnad av en kompis i min Phantom nr 2, så nu är båda fullt rustade och jag slipper flytta kameran mellan maskinerna.

_MG_3288

Har gjort en transportlåda av en plastback från Smart store som har fungerat fint i snart ett års tid. Enkelt och överblickbart och lådan passar fint på tvären på pakethållaren.

_MG_3287
Måste bara säga att denna maskin fungerar smått fantastiskt och ihop med gimbalen är den svårslagen. Tänker såhär att om man kollar filmer gjorda med Gopro kameror och känner att det finns så mycket bra proffsigt filmat med denna kamera så var nöjd, en större tyngre farligare, klumpigare maskin kan komma att hämma dina drömmar av flera orsaker. Pengarna, rädslan att köra emot något gör att du väljer att flyga på stora öppna fält och hur spännande och spektakulärt blir det? Så keep it simple är mitt tips återigen. Kommer snart i ett annat inlägg att ta upp fördelarna med att fota från flygmaskin istället för multirotor.
[fbshare type=”button” width=”100″]

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments

 • Åååh, har varit sugen på en sån där länge men lyckats hålla mig hittills 🙂

  • Hej Erik
   Vet inte hur du har det med köpstopp o sånt, men kul och lite magiskt är det med en kamera som flyger. Så jag säger köp! I jämförelse med en mc så är det både billigt och tämligen ofarligt.

 • Alltid köpstopp 😉 men ibland går det att häva. Är en dji phantom 2 vision plus nåt att börja med? mc känns onödigt har ju cykel!

 • Klokt, med köpstopp, som går att häva!
  Ingen egen erfarenhet av hur kameran presterar på vision men tycker mej läsa om folk som är nöjda med vision varianten. Lätt att få till länkningen av bild till marken med en ipone verkar det vara i alla fall. Jag har ju fått löda ihop detta med egna grejer.
  Just mc brukar jag ta till om jag behöver få det att väga över i någon skål :-).

 • får se hur länge jag lyckas hålla mig. Får se om det kommer in nåra slantar 🙂
  Har kikat länge men ju mer man surfar desto mer kostar de ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *