Cykla mer

IMG_8083Jag har syndat och lever inte alls upp till mitt motto med bilfritt liv. Då det blev bil till semlefika i Vilshärad, gott! Men hem blev det cykel i alla fall, härligt värre. Har slarvat bort skoöverdragen som hade varit så goa under denna årstiden, men med tjocka dubbla sockar går det nästan.

[fbshare type=”button” width=”100″] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Energikakor

_MG_3372

Gott och nyttigt!

Receptet är följande och använd gärna ekologiska ingredienser förstås!

Blanda 2dl fiberhavregryn med en nypa salt.
3 äggvitor
3 msk honung.
4 dl grovhackade nötter, frön, torkad frukt. Exempelvis cashewnötter, pumpakärnor aprikoser, tranbär.
3 msk nyponskalsmjöl.

Bred ut på bakplåtspapper  till ca 1cm tjocklek.

Grädda i 125 grader i 30 minuter och när den svalnat bred på vit smält choklad.

Skär ut med vass kniv lagom rutor.

_MG_3378

Idag väntar alla på stormen som kommer till västkusten ikväll. Även Skrattmåsarna står vända i vindriktningen och ser trötta och besvärade ut. Kulmen sägs vara vid 23:00 ikväll.

_MG_3379

Energikakorna provkördes på det inte alldeles särskilt speciellt äventyrliga biblioteket, men fika kan (ska) man  ju göra ändå. Smakade kanon men man ska nog inte äta mer än 5 rutor om man inte just håller på och springer och behöver påfyllning av energi.

_MG_3382Jag och Tuva

_MG_3394
Väl hemma så blev det bokläsning, vad sägs om mamma mu? Måste säga att nya barnböcker är riktigt bra! Vi har fått avyttra en del gamla trotjänare som har spelat ut sin roll. Gamla böcker kan man gilla av nostalgiska skäl, men det är ofta ganska mycket elakheter inblandade i dom, och det känns så onödigt idag!

_MG_3395

2 år och lite till och hanterar redan en läsplatta. Här tränas det på att skriva siffror.

_MG_3397

Såhär såg energikakorna ut när de var klara! Kan rekommenderas som nyttigt fika till stor o liten.

[fbshare type=”button” width=”100″][fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Vilken dag!

IMG_8044

Pulkaåkning på förmiddagen för att sedan på eftermiddagen återigen ha barmark under skorna. Liten springrunda med sovande Tuva.

Nu följer ett erkännande: Finns inga bildbevis, var upptagen av rådande verklighet.

Detta hände för 2 veckor sedan och det vet jag för så länge har vi haft hyrbil sa man till mej idag när jag hämtade pärlan. Vår bil har ingen snorkel, en sådan som sitter på Landrover defender till exempel. Detta vet jag efter att ha kört ned i ett vattenhål, öppnade dörren o kikade ut, det går ju inte ens upp till tröskeln, så jag körde vidare, oj nu ser jag vatten upp på motorhuven, motorn börjar hacka och stannar, pinsamt! Det blir till o kliva ut och putta bilen ur vattenpölen (modell stor). Körde startmotor litegrann, ganska länge och ja, nästan ja, den går igång, tack, ingen såg, ännu mera tack. Kör hem och funderar på om det går att mörka detta lilla äventyr men den går liksom inte riktigt bra. Kommer hem berättar, åker ned till min gode vän JanE i husbåten och pratar ut, klockan är mycket och näe nu går den inte igång alls. Nästa dag bogserar JanE upp mej till bildoktorn. Bogserlinan går av i rondellen, vi knyter ihop och kör vidare, tack alla tutare. Så idag hämtade jag o Tuva pärlan igen, pris som ett bra Gitzostativ med videohuvud modell bättre. Bara att glömma o gå vidare.

IMG_8054
Läser dessa böcker nu. Tipsade min (tror jag) chef om den översta, att han borde läsa den men så här efteråt var det nog inte så smart, men det finns ett kryphål och det är att han vill låna mitt ex och den kommer att komma bort.

[fbshare type=”button” width=”100″]

Skogscykeltur.

image

Med första snön och ljuset som följde startade en oemotståndlig lust hos mej för en tur med bergacykeln. Lånade en cykelbelysning som smäcktes fast med en o-ring.

image

Riktigt fina stigar kring Stjärnarp som jag inte har kollat in så noga som jag borde för det fanns ett myller av vägar kors o kryss.

image

Specialized fsr byggd av Evalds mtb i Kvänum. M ram, rise styre, 2,5mm Holy roller däck, xt på allt rörligt

[jamiesocial].

Springa med vagn

_MG_3101

Ikväll blev det en härlig springtur med Tuva i vagnen. Inte helt lätt att få ens en ynka halvtimmes ledigt för träning. Så då är det enklast att anpassa sej och kolla om någon skulle kunna tänkas vilja hänga med på en tur. Med lampor och spännande snack om skogen och natten så kan man väcka ett intresse som gör att det går vägen, och då gäller det att hänga på. Tuva sjunger gärna i vagnen och då är det ju bara för mysigt att springa.

_MG_3104

Halva springturen är belyst men resten då? Pengarna gick väl till någon av alla golfbanor alldeles säkert!!!!! Strålkastare på vagnen lyser upp fint!

-Spring då pappa spring!

-Jag springer ju, det går inte fortare!

Min PT heter Tuva o är 2 år.

_MG_3112

Pannlampa på! Bara en enkel Petzl gör susen.

[jamiesocial]

 

Inlinesrunda

40 minuter, så lång tid tar det att staka sej fram mellan Fyllinge och Påarpsviken och tillbaka. Det känns väldigt bra träningsmässigt med stavar och inlines och hela kroppen får sej en riktig genomkörare.

Pårapsviken är fin! På klipporna till vänster sitter alltid Skarvar och torkar sej efter sina dykturer och på skäret rakt fram kan man med lite tur få se Gråsälar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...