Vinterrusta

DCIM102GOPRO

Nu är sommaren verkligen slut och den första isen har lagt sej i viken. Har bommat igen stugan för iår men jag längtar redan till att vi kan sitta och äta frukost ute igen.

DCIM102GOPRO

Här ser man Lillön och långön ock fikaön. Roade mej med att lägga örat mot bikupan och vilket mysigt surr man hör från insidan. Man blir liksom bara glad av det och hoppas nu att dom har tillräckligt med mat och att dom inte fryser i vinter.

DCIM102GOPRO

Flygbilder

G0031608

Sommaren går mot sitt slut och det är skördetider på åkrarna. Känns som att det borde kunna bli rekordskörd för lantbrukarna.

G0031662

Härligt med öppna vidder.

G0031671

Idag är första arbetsdagen och det känns okej men lite tråkigt att inte få vakna med grodorna. Kommer sakna eller saknar redan att få höra de där taktfasta stegen när Tuva yrvaken kommer upp och klurar på något och går igång med det som hon önskar att göra.

G0031732

 

Flygbilder

flygfotografen-0070424

Idag har jag flugit en sväng. På ön mellan alla vägar häckar Råkor, spännande. Har inte filmat något nytt material till min Råkfilm på länge, men det passar inte så bra när resten av materialet är höst och grått. Men snart är vi där!

flygfotografen-0070510

Köpcenter komplexet eurostop är för litet säger man och då väntar såklart en utbyggnad. Man har redan börjat fälla träd och tömma Coopbutiken.

flygfotografen-0080712

Kanske inte riktigt lätt att se vad Fyllingerondellen föreställer, från marken alltså. Men från luften är det enkelt. Slaget på Fyllebro mellan Danskar o Svenskar ska det symbolisera.

Laxvik från marken sett

IMG_1686

Redo för ”take of med Easystar” betyder bara att hiva iväg. Gopron sitter monterad ovanpå nosen i original gopro skalet men jag har tagit bort linsskyddet i undervattenshuset i tron om att mindre glas ivägen borde ge något lite skarpare bilder. I alla fall så blir det ju en glasyta mindre med eventuellt damm men straffet är ju att kameran sitter oskyddad. Det värsta jag vet är kameror som är som nya men ändå för gammal för att använda, så hellre repig lins än en som är som ny men det har under tiden kommit nya modeller som gör den gamla mer eller mindre oanvändbar. Har nu äntligen tycker jag fått till en bra kamera infästning på nosen, inte helt enkelt att fästa starkt men ändå så att den kan lossna försiktigt vid hård landning. Kommer inlägg om det senare i bloggen.Tuva har med sin potta i fält och det är himla bra, näst efter att ha med gasköket i fält skulle jag vilja påstå att det är bland det viktigaste för snabbt enkelt frilufsliv med barn.

IMG_1713

Ett flygplan har en fördel framför multikopter och det är att man på kort tid täcker av ett större område som man vill plåta.

IMG_1768

Flygbilder över Laxvik

DCIM102GOPRO

Åkte ner till havet vid Laxvik och med fanns min fina Easystar II med en Gopro 2 i nosen. På denna bilden tycker jag mej ana hur det regnar kraftigt över Halmstad. Det är i så fall precis vad man har lovat enligt prognosen. Här finns ett litet, kanske 3m högt hang, provade såklart att glida lite längs kanten och jodå det bar, inte himla bra då Easystaren kanske känns lite tung och speciellt med kameran på.

DCIM102GOPRO

Här är fint med både gräsytor och strand.

DCIM102GOPRO
Idag kom jag på ett litet projekt som jag ska fixa till. Fortsättning följe här på bloggen. Är rädd för att det blev 2 projekt :-).

 

Flygfoto med flygande vinge

IMG_8023

Idag blåste det ju inte riktigt storm, bara nästan, men flygbart kändes det i alla fall.  Min flygande vinge från förr fick ju en ny kamera som jag skrev i ett tidigare inlägg, och det var dags för testflygning. Hur mycket testflygning det nu kan bli med en vinge som är pålitligheten själv. Vill man ha något enkelt som bara fungerar och som lätt kan startas varsomhelst, kräver inte ens en enda meter plan mark för start. Då ska man satsa sina sista slantar på en vinge. Man kastar bara upp den i luften och fångar den i handen när man landar.

R:283,G:256,B:404
Här har vi Påarpsviken och Laxvik i bakgrunden och allra längst bort borde Mellbystrand och Båstad ligga.

R:300,G:256,B:364
Jo, såhär blir bilderna från Mobiusen, tycker det är helt klart godkänt för denna enkla kamera och som sagt det skiljer ju en del i pris på Mobius och en Gopro.

R:288,G:256,B:391
In för landning, och snart släpper jag högerhanden för att fånga vingen. Hur gick det? 1 av 2 fångades.

IMG_7988
Körde ju med videolänk ner till marken men det får väl erkännas att det gick inte så bra. 100MW fungerade på dessa avstånd men vingen studsade runt i den hårda vinden så jag kunde inte släppa den med blicken och helt förlita mej på skärmen. Det känns som att den uppdaterar tillräckligt fort för att det ska gå. Fortsättning följer.

IMG_7989

Dagens ”outfit” nä jag menar setup.

IMG_8003

Vingar är kul! Gjord av epp.
[fbshare type=”button” width=”100″]

 

Flygfotografering med min favorit, Phantom 2

IMG_7969

Första dagen med sol på länge och då vaknar suget att flygfotografera på allvar. Första stoppet blev vid Halmstad högskola, tänkte mej en bild i motljus och med solen som tittar fram bakom Tradecenter, vilket namn förresten, det förpliktigar.

IMG_7971

Sedan vart de en sväng över centrala Halmstad. Phantomen gnetar på i den friska vinden.

DCIM101GOPRO

Såhär blev flygbilden över Tradecenter.

DCIM101GOPRO

Laholmsvägen norrut, min cyklelbana till höger om denna autostrada, fin cykeltur, får väl erkänna att den är sådär. Men det kan kanske bli ändring på det inom kort.

DCIM101GOPRO

St: Nikolai kyrkan och stora torg till vänster. Min bildide var folkvimmel på detta torg, men det var knappt en själ ute så det gick om intet så kyrkan fick duga.

DCIM101GOPRO

Halmstad hamn i motljus, borde synas en kajakpaddlare någonstans i vänstra kanten för han paddlade förbi samtidigt som jag startade, hm, syns ingen på min skärm!

[fbshare type=”button” width=”100″]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...