Älg

Älgmöte

_I0A4797

Hoppla, vad är det som står nere i vänstra hörnet, jo en älgbamsing. Cyklar en sväng och smyger in i ett buskage.

_I0A4847

Och jodå älgen kommer mot mej.

_I0A4839

Lyssnar och spejar.

_I0A4835

Och jag som gjort sådana umbärande genom att bygga ett älgagömsle, men det är klart inte riktigt samma vildmarksbakgrund.

_I0A4825

Fick en stund med älgen på nära håll innan den lufsar vidare. Läser i Hallandsposten idag att man har sett en Lodjurs unge i Landeryd, lyllostar säger jag, avis är bara förnamnet.

Här kommer älgbilder

_MG_5813Såhär såg det ut när vi drog till skogs. Tuva spanar och jag balansera längs stigen som leder till gömslet.

_I0A2612

Ja nu är det väl hög tid att visa lite älg bilder från kvällen då jag och Tuva fick finbesök på myren. Är väldigt nöjd med bakgrunden som finns vid detta gömslet, visst känns det lite som en riktig norrlandsmyr?

_I0A2632

Det är likadant varje gång, helt plötsligt så står den bara där, som från ingenstans dyker den upp, ljudlöst. Går och betar en stund, försvinner in tillbaka till skogs för att strax komma fram igen.
_I0A2682  Tycker det är väldigt fascinerande djur och det är en ynnest att veta att de strövar omkring i skogarna. Kolla in nosen mot himlen, efter en sådan snusning kan vad som helst hända.

_MG_5902

Tuva varvar älgobserverandet med lite stadens hjältar, på lägsta volym.

_MG_5927Så här glada var vi när vi kom hem klockan 23:00 på natten.

[fbshare type=”button” width=”100″]

 

Älg möte med Tuva

20150717_081832

 

Vi gjorde oss redo för en kväll till skogs vårt mål var älg spaning från älgagömsle i Hylteskogen. Kvällen blev fantastisk med härligt älg möte och dimman la sej sakta över myren innan vi smög hemåt i skymningen. Ingen krut i datorerna hos farmor o farfar så det får bli till o vänta på älg bilder tills vi kommer hem.

Bilder från kvällen i gömslet

_MG_9335

_MG_9336

Kom till gömslet ganska sent, gissar att det var kring 21:00 som jag anlände. Först kom det 2 tranor och landade trumpetande medans de gjorde sin inflygning. Ungefär 21:45 så står det en älg  i skogskanten och man blir lika förvånad varje gång. Spanar o spanar men så står den bara där! Långa slutartider men ett älgmöte att minnas blev det. Den stod kvar och slickade på saltstenen till klockan var över 23:00 och det var nästan helt beckmörkt när jag smög iväg hemåt!

 

Share

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...