Archive | Vildsvin

Vildasvin


Idag skulle det bli en innedag då det var utlyst en dag på Laholms badhus. Det gick att frambringa lite extra kraft och jag kom iväg ut tidigt på morgonen på promenad, förvisso utan riktig kamera men ändå. På en åker inte långt hemifrån så ser jag först ett vildsvin som ger sej iväg men efter noggrannare koll så ser jag att det är ju flera eller snarare en hel flock vildsvin. De är inte särskilt skygga så först plåtar jag med mobilen och därefter blir det en liten film. Kolla en del kultingar är brokiga i färgen medans andra är brun svarta.

0

Letar återigen efter vildsvin

IMG_8033

Ja så var det dags igen, igår i skymningen vart jag till skogs, bytte taktik, satt still, men visst det krävs en hel del lycka till för detta projekt, känner jag. Men jag har sett pärlband av svin förut så helt omöjligt är det inte. Såhär mörkt hann det bli innan jag vände näsan hemåt igen.

IMG_8030

Spår finns i massor. Minns speciellt ett ställe i somras där de passerade en väg. Först ett lerdike på ena sidan och blöta klövar på vägen och inne i skogen på andra sidan skitiga löv längs stigen. Måste länka till ett gammalt inlägg annars känns det ju torftigt med inlägg utan bilder på djur, och man kan ju lätt få för sej att jag far med osanning, så här kommer det.

0

Vildsvins spaning

IMG_7976

Idag en tur till Göteborg, var sugen på ett pitstopp på Scandinavianphoto i Mölndal men det försvann på vägen någonstans, tidsbrist, skönt att slippa. Kan hamna där typ 1 gång varje år men köper aldrig något. Köpstoppet fungerar!

Igår så vart jag en sväng till vildsvinsmarkerna som ligger lite öster om Fyllinge. Solen var på väg ned så tiden var knapp om det skulle vara möjligt att fota. Gick längs med åkermarken,  gräset var fruset och det knakade då jag gick fram. Men det kan fungera ändå är min erfarenhet, de är liksom så nyfikna på vad det är som dånar fram och då kan man få se detta spännande djur. Hur gick det då, bra med en promenad men inga vilda svin.

2

Vildsvinssafari

IMG_6585

 

En ledig dag, eller i alla fall halva dagen. För några månader sedan så såg vi en jätteflock med Vildsvin som skulle över vägen strax bortanför där vi bor. Nu har det gått en tid så antalet är kanske lite tillspetsat men de var säkert ett 20-tal både stora men mest små. Tänkte att det var väl en jädrans otur att kameran inte var med men så är det ju oftast. Men idag så cyklade jag iväg o tänkte gå en sväng o bokhultet, men det är väl ingen ide att ta fram o byta till bamse objektivet, nä det får va! Gick väl en 10 meter in i skogen inann det brakade till o en familj tog till flykten men inte så långt innan de vände näsan mot mej o kollade in vad jag var för en prick. Tog ingen bild på familjen då jag hade fel objektiv på kameran. Har bara ett hus för tillfället. Men hittade deras legor och det fick bli en bild på de istället, titta så mysigt de har gjort i ordning med löv.

 

IMG_6589

På väg hem satte mej på cykeln o började trampa så smått, men vad är det som kommer där på åkern, jodå 2 vilda svin. Nu fick jag äntligen igång kameran och kunde ta några bilder. Fina de är!

Share

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes