Dåliga fågelholkar från Granngården

2015-12-01 12.19.33

Var inne på Granngården för att fylla på med fågelfrö och såklart så spanade jag in deras holksortiment och det är nog lite av det sämsta jag har sett. Kolla in stålplåten man har klätt in ingångshålet med? Man blir nästan förbannad, hur dåligt kan det bli?

2015-12-01 12.19.53

En ogradad 1 mm sylvass plåt med graderna kvar. Här ska fågeln landa 1000 tals gånger under en sommar. Det är ju inte bara att plåten har hamnat fel, man har ju avsiktligt borrat ett stort hål i träet. Plåt som skydd för hålet är inte bra i något fall då det blir en glipa där fågeln lätt kan fastna med en tå och slita av den. Att sedan holken är gjord gummiträ och har transporterats hit är ju inte heller på pluskontot. Så varning för dessa fågelholkar. Ska skriva till Granngården imorgon och fråga hur man kan köpa in dessa holkar.

2015-12-01 12.20.50

Holk nummer 2 från samma firma är inte särskilt bra den heller. När fågeln ska lämna boet så tar den sats och fäller ut vingarna, men det går ju inte om holken har denna formen. Dumt!

2015-12-01 12.46.07

Detta är Julas bidrag till dåliga holkar, alltså taket sitter ju helt löst, det kommer ju blåsa av. Om taket mot all förmodan skulle sitta kvar ett tag så regnar det in då bakstycket är på insidan holken. Sedan är sittpinne bara till för att predatorer ska kunna sitta på den och nå ner och plocka upp fågelungar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • Farmor o Farfar.

    Riktiga skräpholkar och från såna etablerade företag. Människan kan landa på månen men klarar inte av att

    tillverka riktiga enkla fågelholkar. Bedrövligt är bara förnamnet!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *