Med cykel till Påarpsviken

_MG_7046

Full fart framåt, en klyscha ,men med balanscykel och Tuva vid rodret är det sant. Längsta turen någonsin blev det ned till Påarpsviken med mat och fika denna kalla dag då regnet hängde i luften och solen inte hade en chans att titta fram ens för en sekund.

_MG_7058

Inte en endaste pilot på Hökafältet som vi passerar. Jo vi var på Liseberg häromdagen och åkte bla, skridskor på konstis såklart och granarna var sprejade med någon sorts kletig gummisnö. Tuva tog lite i handen och sa blää. Förra året kom snön den 18 januari här i Halmstad och än är det inte en endaste snöflinga på 10 dygnsprognosen.

_MG_7074

Men visst det har sina fördelar då man är cyklist. Såg en naturfilm om Isbjörnar, tråkigt läge. Isen utanför canada minskar med 13% var tionde år och ligger nu så långt ut från land på sommaren att björnarna måste välja om de ska vara på land eller på havet när sommaren kommer. På havet finns numera iskanten så långt ut att under är det djupt vilket gör att fisken också är djupare och därmed finns det inga sälar där. På land finns ju människor och ingen bra isbjörnsmat alls. Tråkigt!

_MG_7080

Stormen och havet har tagit de där stora stockarna och flyttat de ett 20 tal meter längre upp på land. Kraft!

_MG_7088

Fiskbullar är gott och passar för uteliv. Min meny godkändes nästan till fullo bara liten anmärkning på kaffet från Millan då det tydligen var sump kvar. Det skyller jag på den där designade presskaffegrejen som är snygg men funkar dåligt då filtret är för litet och när det är tätt så sprutar kaffet vid sidan. Men som sagt den är ju snygg.

_MG_7089

Arvid är som tur är i fin form.

_MG_7114

Riset var slut så det fick bli couscos vilket var minst lika gott.

_MG_7125

Man borde elda och laga mer mat ute helt enkelt.

_MG_7148

Ved med hemifrån. Gick att få eld på andra försöket då jag gjort lite stickor och inte bara börjat med klampar.

_MG_7153

Liten utflykt i vacker färgskala.

_MG_7156

Korsnäbb och Kungsfågelmarker, men inte idag då förstås.

_MG_7174

Mörkret kommer fort och det är dags för avfärd.

_MG_7184

Fullt lass, kanske dags för en lastcykel typ Bullit. Får se framåt våren kanske.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *