Ormvråken har fångat en orm.

_I0A1128Idag hade jag lite tur! Kameran var dessutom redo tack vare att jag försökte fota en jagande Glada. Plötsligt så passerar en Ormvråk, och det hänger något från näbben och jodå det är en orm. Först så tänker jag mej att det är en Kopparorm tack vare att den blänker så mycket, hm, men längden det måste i så fall vara en riktigt lång Kopparorm. Färgen övertygar ju inte heller så jag låter det vara osagt vad det är för orm. Kanske någon annan har en bättre känsla för det? Mejla gärna i så fall.

_I0A1210 Ursäkta de mörka bilderna men det får duga som dokumentation, har ljusat upp dom lite i Lightroom men stannade här, och bilderna är cropade rejält. Fick följa Vråken ett tag och efter en stund så bytte den grepp och flyttade över ormen till fötterna. Först ena foten.

_I0A1211Därefter andra foten eller tars som det egentligen heter på fågelspråk.

_I0A1212Men det räcker ju med en fot och detta är den sista bilden innan vråken försvinner in bakom en trädridå. Detta är nog andra gången jag ser detta, vill minnas att förra gången var från bilen och en vråk passerar över som hastigast. Synd att jag inte lyckades exponera bättre men så är det.

_I0A1247Min bästa kompis Tuva var med.

[jamiesocial]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *