Äntligen lite fågelfoto!

img_22301

Tog kameran på axeln gick gick en sväng. Tusan vad fort det gick, det är ju snart sommar och det är mycket man borde ha hunnit med. På fågelfronten så kan man konstatera att skatorn är klara med sitt bo, fast de använder ju samma som förra året, bara lite mindre justeringar och kanske är det redan försent för min drömbild på en skata med en pinne i näbben mot klarblå himmel.

Hursomhelst Nötväckan har i alla fall lagt beslag på en holk och i vanlig ordning är de missnöjda med ingångshålet, det är för runt och för snett och för felplacerat, och det tänker Nätväckeparet ändra på genom att hacka upp, mura igen.

Mindre strandpiparen är tillbaks och är det inte samma par som förra året så skulle jag bli förvånad, för på mindre än ett par minuter så kan jag sitta på huk med mindre än 2m till paret och tvingas zooma ut för att få till helbild. Det känns som om de känner igen snubben med kameran.

Sen är Svart rödstjärt ett kärt återseende, hörde först deras märkliga läte som låter som knastrande grus innan sången kommer.

img_2242

img_2253

img_2281

img_2387

img_23412

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • Bonjour,
    Je suis un photographe français et je pars en Suède le 14 avril.
    J’aimerais visiter le parc de Muddus et de Sarek et photographier la faune sauvage.
    J’ai entendu parler de la vallee de la rapa ou se trouve des élans.
    Pouvez-vous me donner des indications sur cette vallee.
    Merci
    Christian Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *