Uppdaterad vinge

IMG_7961

Nu är min flygande fotograferande vinge uppdaterad och klar, ja man hinner ju med en hel del sådana här regniga gråa dagar. Denna vingen har tidigare varit utrustad med en Gopro, som satt monterad på en liten plywood tunga längst fram i nosen. Det fungerade väl bra men vingen som har en spännvidd på 900mm blev märkbart påverkad av den extra vikten och det var inte helt enkelt att få tyngdpunkten rätt. Den kändes tung och trög. Men det finns ett spännande kamera alternativ till Gopro och det är Mobius actioncam som kostar kring 500:- och en av de vassare Goprona kostar ca 4500:- och Mobiusen är verkligen inte 9 ggr sämre utan kan i flera fall ge den dyra en riktig match. Mobiusen väger bara 40gram dessutom och att linsen sitter monterad på ena kortsidan vilket gör att kameran kan monteras betydligt mer strömlinjeformat. Såhär blev min installation och alla grejerna fanns hemma på lagret (min garderob) Kan vara att videolänkens 100mw kan vara lite klent men det ser jag inom kort, vill minnas att den glitchade och dummade sej när den flög fram i trotjänaren slowsticken. Lösningen då var mer uteffekt, men lösning finns ligger en 600MW i lådan så det är bara att byta om så skulle vara fallet. Jo de där antennerna som ser ut som svampar är riktigt bra!

Nu är den testflugen också och det var stor skillnad på flygegenskaperna åt det positiva hållet. :-).  Kör med 1300mah ackar på motorn som är en 2212/6  2200wattare.

IMG_7962

Såhär ser kameran ut! Som finns att köpa på många ställen, min köpte jag på Ebay. Vingen som säkert är minst 5 år gammal kommer från HAB Electronic i Ljungby.

IMG_7968
Såhär ser svampantennen ut som jag tycker funkar bäst. [fbshare type=”button” width=”100″]

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *