Cykelutflykt till Västra stranden

IMG_6662

Tuva är inte superförtjust i o åka sportbil (fiesta med stora 1,3 liters motorn) så därför cyklar vi. Vilket är bra för alla! Ingen rolig läsning när man ser vad mat innehåller och inte ens mat för barn går fri i detta kemikalie samhälle. Man får välja mellan arsenik, bly, förhöjda halter av koppar osv, tråkigt! På sidan www.slv.se finns information.

IMG_6669

Första fikastoppet blev vid Lilla köpenhamn på Östra stranden o varför det heter så finns att läsa på väggen på ett av husen och det var något om någon dansk kung som byggde en herrgård just här för att kunna träna falkar att använda som gåvor vid resor.

IMG_6698

Farmor o Farfar ansluter och det blev familjefika.

IMG_6725

 

På färden genom stan händer ingenting så det blir inte stopp förrän vid Västra stranden o tusan vad kall vinden är så vi väljer plats i lä i skydd från Aleskogen där vi lagar lunch på gasköket.

 

DCIM100GOPRO

Ja och från luften ser det ut såhär o vi syns i mitten av bilden.

DCIM100GOPRO

Åt andra hållet ser det ut såhär med reningsverket i förgrunden och hamnen i bakgrunden. Krickor, Sothöns o Vigg bjöd dammarna på.

IMG_6734

Solen på väg ner och det är hög tid för hemfärd.

IMG_6736

Charioten går fint o följer som på ett snöre och i bakgrunden Halmstad slott där min Trikopter flög in genom porten för några veckor sedan, gissar att det var första gången slottet fick bevittna något sådant flygetyg.

IMG_6738

Snacka om livskraft.

IMG_6743

 

Tuva är pigg o glad, nästan alltid är det så!

[jamiesocial]

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • Härliga bilder på goa människor. Tuva trivs på cykelutflykt det är då säkert. Frilufsliv mår man bra av…

    Tänker Farmor o. Farfar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *