Berguv

Absolut en av de mäktigaste och mest mytomspunna fåglar som finns får väl ändå vara Berguv. Med en höjd på mer än 600 mm är det en kraftfull fågel och med de där vackra orange ögonen talar verkligen om vem det är som bestämmer. På den här platsen där de håller till så hittar man fjädrar från Korp och skinn från Igelkottar och jag kan inte tro annat än att det måste vara Uven som har tagit dem. En annan sak jag kommer på i anslutning till stora uvar är i Harry Macfies bok ”lägereldar längesedan” eller så är det ”Farväl falcon lake” hur trapperna som är på väg i en näverkanot i mörkret och blir anfallna av en stor uv, sanningshalten i boken vet jag inte så mycket om. Min uv är fotograferad på riktigt långt avstånd med så kallad digiscooping (tubkikare oc digitalkamera vilket gör att man får extremt lång brännvidd).

 

img_00161

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *