Odling på Solebo

_MG_4132

Vi fick ett gäng hallonbuskar att plantera på Solebo. Nu saknas det ju inte hallon där då hela vägen ned till stugan prunkar av vildhallon. Men det är ju alltid roligt att plantera och göra fint.

Jorden är ingen höjdare som den är utan vi hade med oss 10 säckar jord att grunda med och några kogödsel. Ska bli kul att se vad detta har för effekt på växtkraften.

_MG_4134

Gjorde ett stativ som jag drog snören igenom för att stötta upp. Lite svårt att få igenom snöret men med en dubbelviken björk kvist så gick det lätt.

_MG_4136

Hallonen såg ju inte superpigga ut när de väl var på plats. Mycket vatten i gropen innan vi satte ned dom och vi får hoppas att de klarar sej.

_MG_4137

Håller på och renoverar en gammal bikupa som vi fick på köpet. Älskar verkligen att renovera och laska i småbitar. Denna brädan som är bytt var lite knepig då den hade en fals men en snarlik fanns ju på fasadbrädorna på stugan och det fanns ju några extra under huset. Det blev verkligen kanon. En gammal färpyts med vitt fanns att tillgå. Det är masonit och den är väldans skrovlig så nästa lager tror jag att vi rollar på. En liten burk med blå ska införskaffas.

_MG_4021

Det går alltid att laga och det är kul.

_MG_4032

Tuva är duktig på att måla.

_MG_4051

Byggde ett bänkbord i lärkträ för några veckor sedan som knappt gick att marklyfta då det är tätt med årsringar i lärkträ till skillnad mot det tryckimpregnerade skrotvirke som säljs. Virket kostade 1200:- och det tog en kväll att bygga. Orkade inte släpa ned en gerkap så det blev handsågen även här.

_MG_4140

Hörde på radion att det är en himla brist på pollinerande insekter och eftersom Arvid älskar att köra med borrmaskin så kom vi på att vi skulle göra en insektsstubbe.

_MG_4143

Så vi borrade så många hål som vi orkade.

_MG_4144

La ett tak på och nu få vi se om någon vill lägga sina larver där.

_MG_4146

Många hål blev det.

_MG_4151

Kvällsmacka inomhus.

_MG_4158

Mysigt med brasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Odling på Solebo

  1. Farmor o Farfar. 21 juni, 2017 at 08:10 #

    Så mysigt ni har det, riktig sagoliv, vi gläds med er!

  2. Helena o Tjoppe 21 juni, 2017 at 09:16 #

    Vilka fantastiska bilder och vilket rikt liv ni har. Kram

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes