Blåst och regn i Halmstad

_I0A0963Ja det regnar nog och blåser litevarstans nu, och det är ju inte så tokigt om man är fågelskådar eller fotosugen. Vaknade tidigt idag, ja det är ju inte som en vardag då reveljen går 4:30 utan nu på semstern betyder det snarare 5-6 och då kikar jag alltid ut för o se om det kan vara läge för utflykt. Regn o blåst kan ju alltid betyda lite spännande motiv. Har lite ont i ett knä (gnäll) så jag tog minibilen mot havet som stormade ganska friskt. På radion sa man att det blåste 14m på väderön och det kan kanske gälla för denna kustremsa (Halland) också. Kärrsnäppor fotograferade jag från bilen och med 400mm och då blev det detta utsnittet.

_I0A0987Strandskatan manövrerar fint över öppet havet.

_I0A0994Truten likaså, detta är väl en varelse som gjord för att förflytta sej över hav, knappt en vingrörelse, bara glid på stela vingar.

_I0A1049Grågäss som lyfter när jag kommer fram till Trönninge ängar. Inte min mening att störa men gäss jagas och det gör väl att de har sett en del och tvingas till vaksamhet.

_I0A1069Sothöna från gömslet. Alla har sitt att hållas med och även en Sothöna.

_I0A1088Får en utskällning från en Skrattmås i Halmstad hamn, och det är befogat.

_I0A1090Springstart, ska det verkligen behövas av en så välproportionerlig fågel.

_I0A1094Kanske en bild till projekt ”fåglarna har flyttat till stan”. Nä det saknas något, behöver vara bättre bilder. Kanske samma bild med vidvinkel liggandes på marken? Men så orädd är inte ens en Skrattmåsunge.

_I0A1101

Verkligen läckra färger. Alla bilder har jag tagit med mitt nya 100-400 5,6 is II som jag är riktigt förtjust i. Har ni sett att närgränsen är under 1m, verkligen användbart tycker jag.

Tack för att du läste. Alltid kul med kommentarer om du hinner och vill, tack

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • Farmor o Farfar.

    Härliga bilder, det gäller att fånga dagen innan den riktigt har börjat, bra!

    Du har ju två töser o en kille hemma som ska pysslas om….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *