Archive | Fågelfoto

Dra till skogs

frilufsa-1396

Vaknade tidigt häromdagen och då finns det ingen återvändo, måste dra till skogs! Det är så mycket lättare att komma ut när vi bor i stugan. Vi bor ju mitt i skogen!

Ny dag och nytt ljus och massor av knott denna morgon. Mot knotten hade jag min anorak med mygghuva och den gjorde susen mor knotten men var ju helt kass när det gällde att fokusera och se på hur exponeringen blev. Var övertygad om att jag skulle ha med mej kanon bilder hem men dimman som såg så magisk ut ställde till det bildmässigt. En härlig ute morgon blev det trots att öronbitarna (knotten) gjorde sitt bästa för att ställa till det.

 

Klicka gärna på bilden!

 

0

En tidig morgon

frilufsa-0851Att sova räv och smyga ut i sommarnatten är en härlig syssla. Händer allt för sällan, man måste liksom bestämma sej att man ska gå upp igen och det finns mycket som talar mot detta när man ligger och slumrar. Men det ger nästan alltid en härlig upplevelse.

frilufsa-0885

Självklart så var det med stor spänning som jag vandrade mellan sjöarna på väg mot viken där kanske Lommarna höll till.

frilufsa-0946

De var på plats och de lät mej fota utan att störas de la sej till och med och sov mitt framför mej.

frilufsa-0962

Satt lite högt vilket gav en lugn och fin bakgrund mot vattnet.

frilufsa-1056

I år fick man fram en unge som jag skrivit tidigare.

frilufsa-1072

En rödhake gjorde mej sällskap.

0

fågelliv

_I0A0772

Nu är det full fart i holkarna på Solebo. Där häckar Blåmes, Nötväcka, Svartvitflugsnappare och Talgoxe. De adulta fåglarna ser verkligen härjade ut, det är säkert slitigt att vara förälder. De flyger hela tiden då det är ljust. In med mat och ut med bajs.

_I0A0776

Staikaholkarna funkar fint

_I0A0791

Här ligger Solebo.

_I0A0805

Storlommarna verkar ha fått fram 1 unge i år.

_I0A0814

Även familjen Kråka verkar ha lyckats och fått fram 2 ungar vad jag kan se.

_I0A0835

Varma dagar är det fullt pådrag bland bina. Verkar inte ha så mycket last med sej hem.

_I0A0838

 

0

Örnar på Getterön

_i0a0656

Det blev några stillbilder på örnarna också. Men eftersom fokus låg på film så fick bilderna bli som de blev. Nog är det kraftfulla djur och som det står i boken ofta uppvaktad av kråkor.

_i0a0666

3 riktiga surisar, för inte ser de glada ut där de sitter på isen och väntar på mat. Fick mersmak och om jag inte har missförstått det hela så ska det nog gå att samköra med ett annat uppdrag (spa) och få till ett ytterligare besök bland örnarna inom snar framtid. Ser fram emot det!

1

Vinterfåglar

_i0a0340

Idag så var det utlovat fint soligt väder och man tackar i denna annars gråa vinterperiod. Fick loss en liten stund för mej själv med kameran och blev så villrådig av denna plötsliga frihet så jag kände mej nästan vimmelkantig. Till saken hör att jag varit föräldraledig sedan i Maj! Föräldraledig vilket ord! Vad ska man göra när man får göra vad man vill? Fotosugen är man ju jämt, men här brukar jag göra ett misstag och bege mej till storskogen, men oj vad tyst och det det brukar vara där såhär års. Men detta misstag begick jag inte idag utan gick in mellan husen till närmsta grönområde. Det sprudlar av liv till skillnad mot skogen såhär års. Vid tennisbanan fick jag se något som jag för ett ögonblick fick för mej att var en Stenknäck (glömt kikaren hemma) som strax flög vidare. Följde efter men det var nog en Domherre tänkte jag och fick se just ett gäng sådana som satt och solade. Sagolikt vacker fågel måste man säga. Med 1,4 konvertern på mitt 100-400 så kändes det ändå som långt avstånd men det är ju vackert med lite miljö runtomkring och inte bara fågelboksbilder.

_i0a0347

Vad jag kunde se så åt dom knoppar av Björk och Sälg.

_i0a0388

Och knopparna från denna buske som jag inte vet vad det är för något.

_i0a0420

En Gärdsmyg flög upp framför mej och jag hann sätta mej på huk och ta några bilder. Här handlar det om 1/10 dels sekund innan den drar vidare och detta blev den bästa bilden efter utgallringen i Lightroom.

_i0a0610

En Blåmes, passar perfekt då jag samlar på bilder på holkfåglar till mitt projekt holksidan.se.

0

Fågelbilder

_i0a8243

Vid stugan har det i sommar varit en flock på 10 Storlommar, vilket känns helt fantastiskt. Att vakna till deras ödesmättade rop är magiskt.

_i0a8320

En ungfågel av Sädesärla.

_i0a8402

 

_i0a8497

 

_i0a8571

 

_i0a8675

Flocken med Storlommar har ett spännande beteende då de simmar i en tight cirkel både som hälsning och vad jag kan förstå som ett sätt att fiska.

0

Fågelskådningsabstinens

_I0A6332

Sådär nu har man enats om ett gemensamt klimatavtal i världen, och alla inblandade är lyriska och gråtmilda. Himla bra att man fått till ett avtal vilket jag inte trodde skulle vara möjligt. Hoppas bara att när man har fått upp diplomet och ska börja handla att det inte stannar där. Men vi får se! Vårt bidrag som jag tänkte utveckla ytterligare är att fortsätta att alltid köpa ekologisk mat då det finns att välja. Efter jul åter skaffa tågkort till jobbresorna. Cykla mer!

_I0A6335

Sidensvansar på span efter bärbuskar kan man gissa, eller så solar de helt enkelt bara.

_I0A6455

Finns det något vackrare än Sångsvanar som flyger och låter, nästan lite drömskt.

Vart en sväng för att försöka fota Strömstare men det blev inget alls då vattenståndet var för högt så antagligen var det inget bra ställe för Strömstare där. Det var dessutom sent på kvällen så ljuset hade nog inte räckt till. Så nu väntar och längtar jag efter snö och då ska det bli en tur till mina gamla tassemarker vid Ån mellan Holmsjön och Färgensjön strax utanför Hyltebruk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes