Archive | Djur

Ödlan

frilufsa-1325

Hej

Dagens bild blir på en ödla. Bilden tog jag häromdagen strax utanför Halmstad vid Ön. Det låg flera ödlor och solade sej.

0

www.naturfilm.se

one.com naturfilm.se

En bra och en dålig nyhet idag! För det första så inleds Vargjakten i Sverige idag och det tycker jag förstås är djupt olyckligt. Men som jag skrev tidigare så var det väntat!

En kul grej är att jag har köpt domänen www.naturfilm.se, den domänen har jag varit sugen på länge. Den har varit till salu för ett gäng tusenlappar men det har varit för mycket för mej. Men för ett par månader sedan så såg jag att den var uppsagd, satte in ett larm i telefonen och klockan 4:00 idag så väntade jag på att den skulle kunna bli ledig och det blev den. Har en liten dröm kring den och så får man se vad det blir. Men ett nytt projekt är startat, men det dröjer ett par veckor innan där kommer finnas något av värde.

IMG_8485

3

Andra arbetsdagen

IMG_4191

Har ingenting med bilderna att göra, utan får mer vara ses som inspiration. Idag när jag vaknade så såg jag hur gässen drog mot havet, har tidigare tänkt att de ligger på havet på natten och flyger inåt land på morgonen för att beta gräs och leta efter spillsäd. Kan vara så att de blev störda på något sätt och fick ge sej av igen. Träffade en jägare häromdagen i Hylteskogarna och just jägare gör mej alltid förbryllad. Snacket handlar alltid om antalet djur, kan handla om Ekorrar eller Rådjur eller annat och lösningen är alltid att man ska skjuta av antingen det ena eller andra. Jägaren berättade att det är så himla ont om Rådjur nu. För sköt vi ett 30 tal på dessa marker.

Jag svarade innan PA hade avslutat sin mening.

-Säg nu bara inte att det är för många Lokatter i Hylteskogarna som är orsaken?

Fick inget svar men PA fortsatte, i år har vi bara skjutit 1 Rådjur.

– Sa du inte precis att det var ont om Rådjur varför sköt ni då 1  till och kanske det enda?

Inget svar!

Jag förstår ingenting av jägarsnack, och det irriterar mej ständigt!

IMG_6995
En vacker älg som kommer fram på kvällen till myren.

Det finns ett visst hopp om att det inte blir någon jakt på den utrotningshotade svenska vargen. Hoppas, men det är nog dessvärre bara tillfälligt i så fall.

Fakta

Antal vargar i Sverige 2014: 350-400 vargar.

Hotkategori enligt Artdatabanken: Starkt hotad

Hot mot vargen: Inavelseffekter, illegal jakt, negativa attityder och alltför omfattande legal jakt, trafik. Omkring 50 vargar om året dödas i Sverige, framförallt genom skyddsjakt. Utöver det sker en omfattande illegal jakt.

Källa: Svenska rovdjursföreningen och WWF Världsnaturfonden

Att markägare är så oföretagsamma att man inte istället ser en massa olika förtjänstmöjligheter i vargens och de 4a storas spår är en gåta. Det borde vara en ynnest att få ha varg på sina marker!

 

0

igelkott

26102014-IMG_7637

Oj, stor uppståndelse när den lilla av 2 Igelkottar är framme vid fågelmatningen och spisar. Det är inte helt ovanligt med kottar här i området, vilket vi såklart tycker är helt fantastiskt. Mysigare djur får man väl leta efter.

26102014-IMG_7650

Ursäkta men jag var bara tvungen att lägga mej på magen och kolla in dej litegrann. Potatis smakade visst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes