Archive | Naturfoto

Ödlan

frilufsa-1325

Hej

Dagens bild blir på en ödla. Bilden tog jag häromdagen strax utanför Halmstad vid Ön. Det låg flera ödlor och solade sej.

0

Fågelbilder

_I0A2381

Nu är det en sådandär mellantid med varken höst eller vinter. I fågelmarkerna är det ju ändå liv och det flyttar fortfarande en hel del fåglar. Men fotomässigt är det inget kul ljus så det känns lite svårt att få till det.
Då blir det till o leta sej fram i arkivet och då fann jag dessa som är några av årets favoriter. Sävsparven i Trönninge, vacker som få hade hittat några strå som var högre än de andra och där fått bästa utkiken.

_I0A2556

Denna bilden tog jag på samma väg men vid ett annat tillfälle. En nybadad Pilfink.

_I0A3020

Fler Pilfinkar fotograferade på Assarpsrundan. Flocken drog fram och försvann ned i havet av säd för att äta.

_MG_2498Solbadande Pilfinkar

0

Älgmöte

_I0A4797

Hoppla, vad är det som står nere i vänstra hörnet, jo en älgbamsing. Cyklar en sväng och smyger in i ett buskage.

_I0A4847

Och jodå älgen kommer mot mej.

_I0A4839

Lyssnar och spejar.

_I0A4835

Och jag som gjort sådana umbärande genom att bygga ett älgagömsle, men det är klart inte riktigt samma vildmarksbakgrund.

_I0A4825

Fick en stund med älgen på nära håll innan den lufsar vidare. Läser i Hallandsposten idag att man har sett en Lodjurs unge i Landeryd, lyllostar säger jag, avis är bara förnamnet.

1

Härlig morgon vid havet

20150805_07141620150805_071052Vilken morgon och vilka färger! Kan man hoppas att hösten är här och blåjeansväder. Sitter på piren i Laxvik och hoppas på en liten men tätflygande flock med ejdrar. Har kameran inställd på lång slutstriden ISO 200 bl 6,3 och får då en 1/80 dels sekund. Vill ha bilder på skarpa fåglar med suddig bakgrund och vingar. Men det går likabra  ändå för det är så skönt väder och go luft. Regnet verkar kunna dra förbi i rakt ostlig riktning o då klarar jag mej. Blir det någon bild värd namnet så kommer den senare.

0

Här kommer älgbilder

_MG_5813Såhär såg det ut när vi drog till skogs. Tuva spanar och jag balansera längs stigen som leder till gömslet.

_I0A2612

Ja nu är det väl hög tid att visa lite älg bilder från kvällen då jag och Tuva fick finbesök på myren. Är väldigt nöjd med bakgrunden som finns vid detta gömslet, visst känns det lite som en riktig norrlandsmyr?

_I0A2632

Det är likadant varje gång, helt plötsligt så står den bara där, som från ingenstans dyker den upp, ljudlöst. Går och betar en stund, försvinner in tillbaka till skogs för att strax komma fram igen.
_I0A2682  Tycker det är väldigt fascinerande djur och det är en ynnest att veta att de strövar omkring i skogarna. Kolla in nosen mot himlen, efter en sådan snusning kan vad som helst hända.

_MG_5902

Tuva varvar älgobserverandet med lite stadens hjältar, på lägsta volym.

_MG_5927Så här glada var vi när vi kom hem klockan 23:00 på natten.

 

4

Älg möte med Tuva

20150717_081832

 

Vi gjorde oss redo för en kväll till skogs vårt mål var älg spaning från älgagömsle i Hylteskogen. Kvällen blev fantastisk med härligt älg möte och dimman la sej sakta över myren innan vi smög hemåt i skymningen. Ingen krut i datorerna hos farmor o farfar så det får bli till o vänta på älg bilder tills vi kommer hem.

0

Sävsparven är som ett smycke!

_I0A2381

Canon 7D Mark II 100-400  II. iso 100,  400 mm x 1,6  bl 5,6 1/500 dels sekund.

Idag fick jag se en riktigt vacker fågel och för mej ganska ovanlig där jag går bland mina hemmafåglar, och liksom inte var dag som den tillåter sej bli fotograferad. Hade lite tur då den valde att sätta sej i några strån som var lite högre.

Har tidigare kört med auto iso, hm men då driver den iväg upp onödigt högt och dessutom helt i onödan, man får väl bara ta ett djupt andetag!

_I0A2329Väldans vacker teckning. Blir en fin kontrast i havet av råg. För det är väl råg?

Jo och fågeln höll till nere vid Påarpsviken på åkern närmst Fylleån idag på eftermiddagen.

0

En väldigt ljus Stare

_I0A1286 Såg en stor Starflock driva fram över åkern, vackert och gick in för att hämta kameran. Ser då att mitt i flocken är en väldigt ljus fågel, Stare den med men förstås annorlunda där den sitter i sin ljusa dräkt.

_I0A1297Roligt att man åter får se flockar med Starar, det känns som att de har kommit tillbaka lite men det är väl inte som förr? Ska kolla i Wirdheims eminenta fågelatlas som dessvärre är utlånad för tillfället. Men ska be att få tillbaka den för den är himla bra.

_I0A1298Flocken var som mest ca 50 individer och drar idag fram på åkern som ligger bredvid Boxervägen.

_I0A1303Man drömmer om stora Star eller Kajflockar som bildar formationer mot vacker himmel. Men nu när jag har fått bilden med orm I vråkens fötter så kanske allt är möjligt. Kom på en drömbild som skulle vara en stor Kajflock som drar fram mellan hus eller på ett industriområde.

_I0A1303-2

Har förstorat upp föregående bild litegrann och då kan man se att den är verkligen ljus hela fågeln. Det är säkert mindre ovanligt med partiellt förändrat färgpigment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes