Archive | Fågelskådning

Dra till skogs

frilufsa-1396

Vaknade tidigt häromdagen och då finns det ingen återvändo, måste dra till skogs! Det är så mycket lättare att komma ut när vi bor i stugan. Vi bor ju mitt i skogen!

Ny dag och nytt ljus och massor av knott denna morgon. Mot knotten hade jag min anorak med mygghuva och den gjorde susen mor knotten men var ju helt kass när det gällde att fokusera och se på hur exponeringen blev. Var övertygad om att jag skulle ha med mej kanon bilder hem men dimman som såg så magisk ut ställde till det bildmässigt. En härlig ute morgon blev det trots att öronbitarna (knotten) gjorde sitt bästa för att ställa till det.

 

Klicka gärna på bilden!

 

0

fågelliv

_I0A0772

Nu är det full fart i holkarna på Solebo. Där häckar Blåmes, Nötväcka, Svartvitflugsnappare och Talgoxe. De adulta fåglarna ser verkligen härjade ut, det är säkert slitigt att vara förälder. De flyger hela tiden då det är ljust. In med mat och ut med bajs.

_I0A0776

Staikaholkarna funkar fint

_I0A0791

Här ligger Solebo.

_I0A0805

Storlommarna verkar ha fått fram 1 unge i år.

_I0A0814

Även familjen Kråka verkar ha lyckats och fått fram 2 ungar vad jag kan se.

_I0A0835

Varma dagar är det fullt pådrag bland bina. Verkar inte ha så mycket last med sej hem.

_I0A0838

 

0

Örnar på Getterön

_i0a0656

Det blev några stillbilder på örnarna också. Men eftersom fokus låg på film så fick bilderna bli som de blev. Nog är det kraftfulla djur och som det står i boken ofta uppvaktad av kråkor.

_i0a0666

3 riktiga surisar, för inte ser de glada ut där de sitter på isen och väntar på mat. Fick mersmak och om jag inte har missförstått det hela så ska det nog gå att samköra med ett annat uppdrag (spa) och få till ett ytterligare besök bland örnarna inom snar framtid. Ser fram emot det!

1

Fågelskådningsabstinens

_I0A6332

Sådär nu har man enats om ett gemensamt klimatavtal i världen, och alla inblandade är lyriska och gråtmilda. Himla bra att man fått till ett avtal vilket jag inte trodde skulle vara möjligt. Hoppas bara att när man har fått upp diplomet och ska börja handla att det inte stannar där. Men vi får se! Vårt bidrag som jag tänkte utveckla ytterligare är att fortsätta att alltid köpa ekologisk mat då det finns att välja. Efter jul åter skaffa tågkort till jobbresorna. Cykla mer!

_I0A6335

Sidensvansar på span efter bärbuskar kan man gissa, eller så solar de helt enkelt bara.

_I0A6455

Finns det något vackrare än Sångsvanar som flyger och låter, nästan lite drömskt.

Vart en sväng för att försöka fota Strömstare men det blev inget alls då vattenståndet var för högt så antagligen var det inget bra ställe för Strömstare där. Det var dessutom sent på kvällen så ljuset hade nog inte räckt till. Så nu väntar och längtar jag efter snö och då ska det bli en tur till mina gamla tassemarker vid Ån mellan Holmsjön och Färgensjön strax utanför Hyltebruk.

0

Inte mycket nytt under solen

_I0A2593

Det rullar liksom bara på och det finns att göra. Långt ned på listan finns fågelfoto och träning så då blir det till o leta fram lite gamla bilder. Alltså ska det vara Decemberväder kan det väl vara riktigt Decemberväder med snö och blåst på tvären så att det blir lite fart på fotograferandet. Nu drömmer jag om Strömstarebäcken och långtelet.

_MG_0090

En Störrehackspett som jag fann i Grötvik, precis innan man kommer fram till hamnen.

_MG_0619

En Skata i full fart. Fotograferad här hemmavid.

_MG_0827

En Råka som kommer på inflygning.

_MG_6969

Vi har i alla fall varit ute på familjeutflykt med farmor o farfar och det gick väl hyfsat städat till.

_MG_6971

Familjeutflykten avslutades med julmarknaden på Getterön. Detta är Getteröbutiken som säljer kikare och sånt till behövande. Jag provade en ny Zeiss och det var ju såklart dumt. Men vi behöver ett nytt boende så jag gissar att de eventuella kikarpengarna ska användas till just detta.

1

Getterön

_I0A6234

Millan skulle bada på spa i Varberg och för mej betyder det att jag blir bjuden på hotellfrukost och sedan så ska jag o Arvid i detta fallet vänta i 4,5 timmar (Tuva var hos farmor o farfar. Det blåste och regnade på tvären. Vi drog ut till Getterön för o titta på örnar och fika.

_I0A6277

Arvid sov så vi gick cykelbanan norrut och på en åker intill stod en Vit stork. Inte helt vanligt men ryktet säger att det finns 2st som håller till i området så det var ju bara o kolla runt.

2015-11-27 13.55.47

Utsikt från cafeet och till vänster finns örnåteln. Och jodå 2 örnar fick vi se. Men det här med spa är inget för mej, känner mej faktiskt riktigt sliten och genomblåst så det får inte bli för ofta. På återhörande.

Ringde förresten till Lantmännen om deras katastrofalt dåliga holkar, man lovade att kolla upp och återkomma och det har inte skett ännu. :-(. Återkommer med info om och när det händer något i holkfrågan. Ska bli intressant!

0

Örnar överallt

_I0A6086

Nu är det svartfågeltid. Råkan sitter på span som klokheten själv.

_I0A6099

Sidensvansar letar efter bärbuskar.

_I0A6135

Och dessa örnar som nästan ses dagligen bara sådär, måste nog kallas för tur. Summering 1st Trönninge ängar, jagad av kråkor, 1st Draven häromveckan, 2st på Getterön i förrgår och sedan denna bamse också Trönninge ängar.

1

Tranorna ger sej av

_I0A5228

Nu är det extra vackert tycker jag. Skogarna som brinner av vackra höstfärger det är svalt och luften känns ren och frisk. På eftermiddagarna så kan man ibland få se stora flockar med tranor dra förbi. Man blir ju bara glad när man hör deras läte.

_I0A5232

Tänker ibland på deras samspel, när de ger sej av, är det någon som tutar och säger att nu är det dags ni sticker vi eller är det en känsla som finns i alla fåglar.

_I0A5264

Målmedvetna och energieffektiva.

_I0A5240

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes