Archive | Samhällsfenomen

Lilla Snickeriet är öppet.

2015-08-03 07.58.22Min far snickrar på duktigt i sommar, själv har jag semester. Helgens beställningar kör vi till terminalen med cykel o cykelvagn. Egentligen borde nog det ultimata jobbet vara cykelbud. Vi skickar med Schenker (men denna lastbilen stod bra till för denna symboliska bild) som har något klimatkompenseringsprogram som verkar okej.

2015-08-03 07.59.31

Fullt lass!

 

3

Fisktärna i hamnutfyllnaden i Halmstad

_I0A1724

Vaknade tidigt av att någon liten ville ha vatten och efter det var det omöjligt att somna om. Ingen tid att försaka, tänkte mej först till Laxvik och strandängarna men det föll på att sist jag var där var det så jobbigt långa avstånd, så det lockade inte. Hursomhelst i de grävda dammarna i hamnutfyllnaden så höll en Fisktärna till, satt mest o spanade på omgivningen. På det ena stället lyckades jag smyga mej fram och få till denna bilden. Området är ju verkligen en industrimiljö så det får förklara armeringsjärnet som sticker upp.

Var på plats 4:00 och i hamnen är det många husbilar som campar gratis. Men även många lastbilar med gardiner för fönstren. Det finns många dåliga jobb! Gissar att de utlandsregistrerade lastbilarna är långt hemifrån. Det känns som att chaufförerna lever ett hårt liv, ibland ser man de stå och laga mat på flaket och vad finns det för duschmöjligheter eller toalettmöjligheter, inga vad jag kan förstå.

0

Regntunga skyar och en Lärkfalk

_I0A1483Idag var jag nästan säker på att det skulle bli regn och det regnade säkert över hamnen, men hemomkring kom nästan ingenting. Som svampar ur skogen dyker reklampelare upp. Finns en slogan som säger att den som skriker högst eller i detta fall behöver skriva störst reklamtext har sämst grejer att sälja. Bra grejer säljer sej självt och sprids från mun till mun. Vet inte men det kan nog ligga någonting i det.

_I0A1457

En luftens slända, rör sej otroligt graciöst och bara svävar fram. Betydligt spensligare än en Pilgrimsfalk. Lever på småfåglar och faktiskt sländor. Fotad idag över åkrarna på Fyllinge, såg den även igår så kan vara att den håller till här.

_I0A1454

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes