Archive | Liv utan bil

Fick paket från Danmark

img_9343

Hur klurat på en Bullit bike från Köpenhamn i några år. Tjatigt att klura så nu blev det äntligen beställt, kom på 2 dagar.

img_9344

Oj, återstår en del montering ser jag.

img_4817

Men med bra hjälpe så ska det nog gå.

img_4823

Nya xt 22 med 2 klingor fram och 11 bak.

img_4825

Jodå, ska nog bli en cykel i detta kreativa kaos.

img_9356

Ytterligare 2 timmar är det klart för provsittning.

img_9347

Jag föreslår att vi firar med pappas goda hemmagjorda pizza, vi kanske istället kan köpa färdiga förslår Tuva? Kul!

img_9363

Cykeln blev klar klockan 1 på natten och då var jag ute i mörkret och justerade växlar i pannlampans sken. Blev typ halvbra men dagen därpå gjordes slutliga finliret och jag lyckades förhandla fram en cykeltur.

img_9373

Går fint men Swalbe kojak slicks är slirigt bland löven.

img_9385

Stadsbondgården nästa.

img_9390

Varma nosar att klappa.

img_9391

Åsnan gör sej hörd och vill också bli klappad.

img_9395

 

img_9401

Häftiga djur!

0

Satori ”easy up”. Sitta rakt upp och cykla!

2015-09-05 15.46.31

Jag har i typ 20 år retat mej på att styrstammen är för låg vilket gör att man får böja på nacken.
Detta är ett vanligt fel på cyklar och den enda anledningen jag kan komma på är att cyklar helt enkelt ser tuffare ut med lågt styre.
Men för oss som har kommit över det så är det bara jobbigt. Är du dessutom glasögonbärare så behöver du vrida upp huvudet ytterligare för att få glas framför ögat vilket liksom är poängen.
Visst man kan lägga på distans ringar om man själv köper gaffel och kapar av gaffelröret men oftast är det ju redan gjort och då är det som det är. Så när jag äntligen fann Satori ”easy up”så var saken klar en sån måste jag ha!
Jag hittade min i Taiwan och kom som ett brev på posten.

2015-09-05 15.46.35

Såhär såg cykeln ut före. Men inget är ju enkelt så när jag började skruva ner cykeln och såg fram emot en högtidsstunds, fint, mysigt, cykelmeckande så förbyttes det snart mot jobbigt läge. Två olika rördiametrar följer det med hylsor till och jag valde den minsta lämpligen men det är ju bara att konstatera att även den är några tiondelar för stor. Cykeln i bitar i förrådet och det bar emot att skruva tillbaka som det var. Tog med gaffeln till jobbet i hop om att det kanske skulle gå att finna en brotsch med diametern 24,5mm vilket hade varit ett under för snacka om udda mått. Men i en trälåda längst ned fanns en låda med ställbara brotschar, fantastiskt! Lite finlir och dra runt brotschen med en skiftnyckel men bra blev det. Jag vet faktiskt inte hur det är med gafflar i vanliga fall, kan gissa att toleranserna är mest åt vad det är för ytterdiameter på gaffelröret. Eller så hade jag bara otur.

2015-09-12 09.05.15

Ny högtids stund inplanerad och där satt det, allt passade kanon.

2015-09-12 13.48.12

Blev himla sugen på att cykla oh det blev Påarp som jag skrev i förr förra inlägget. Slutsats, kanon, justerbarheten på 100mm är fantastisk! I högsta läget är den lite svajig om man tar i ordentligt men känns ändå pålitlig. Riktigt fint tillverkad och andas kvalitet. Rekommenderas såklart!

Har ni tänkt på det att Holländska cyklar oftast har mycket högre styre?

Jag har en extra om någon behöver?

0

en bra uppfinning

20150805_12594620150805_131202Måste bara göra lite obetald reklam för cykelvagn. Alltså om man vill cykla mer och ha plats med grejer så tycker jag steg nr 1 är packväskor kolla så att de går lätt att hänga dit o ta bort ofta görs detta i ett grepp. Lyft i bäröglan o väskan hänger med. Steg 2 är en cykelvagn, ska man frakta barn så är fjädring bra och små barn att det finns möjlighet att hänga dit en vagga. En vagn kontra lastcykel har flera fördelar. Kan fällas ihop. Kan lämnas av en och hämtas av en annan med extra cykelfäste. Kostar lite i förhållande till lastis. Har fjädring om man vill vilket är skonsamt för levande last. Sist kommer en lastcykel vilket är himla coolt men det finns en del nackdelar.

Kom på en sak till kring vagnens fördelar,: Man kan ju bygga om den till vanlig vagn också.  Till och med sätta skidor på hjulen. Som här! .

 

0

Cykla mer

IMG_8083Jag har syndat och lever inte alls upp till mitt motto med bilfritt liv. Då det blev bil till semlefika i Vilshärad, gott! Men hem blev det cykel i alla fall, härligt värre. Har slarvat bort skoöverdragen som hade varit så goa under denna årstiden, men med tjocka dubbla sockar går det nästan.

0

Liv utan bil

_MG_3347

Idag fick Tuva o jag ett erbjudande om lunch på stan, så det siktade vi på. När vi tittade ut så regnade det kraftigt och blöta snöflingor singlade mot marken. Som sej bör så frågade jag Tuva om vi skulle ta bilen eller cykelvagnen till stan? Svaret kom direkt: cykelvagnen. Vem kan säga emot det kloka svaret?

_MG_3351Paraply ska med!

_MG_3352

Vi lämnade en lamparm som skulle till Stockholm på Schenker terminalen.

_MG_3356

Storatorg i Halmstad anlände vi till efter 6 km trampande, härligt!

_MG_3364

Vi satsade på ett rawfood cafe som nyligen har öppnat på Hantverksgatan i Halmstad.

_MG_3368
Säkert nyttigt värre, gott var det i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes